Po policajnom prenasledovaní našli policajti na sedadle vodiča pitbula
31 | 03 | 2020 I Mário Martinka

Muž vo Washingtone bol zatknutý po tom, čo sa snažil vysvetliť polícií, že učí psa šoférovať


"Incident sa odohral v nedeľu popoludní po tom, čo polícia dostala správy o vodičovi ktorý narazil do dvoch vozidiel v oblasti južne od Seattlu a následne z miesta nehody ušiel," informovala štátna policajtka Heather Axtman.

Povedala, že pohotovostné služby následne prijali niekoľko hovorov o tom, že auto ide po ceste nekonzistentne a pohybuje sa rýchlosťou viac ako 160 kilometrov za hodinu, píše asiatimes.com

Axtman povedala, že keď dôstojníci prenasledovali vozidlo a priblížili sa k nemu boli šokovaní, keď uvidel pitbula na sedadle vodiča a muža, ktorý točil volantom a tlačil plynový pedál zo strany spolujazdca.

Pronásledovanie sa skončilo po tom, ako polícia nasadila zastavovací pás a následne zatkla 51-ročného Alberta Tita Alejandra, ktorý bol obvinený z viacerých zločinov vrátane vedenia vozidla pod vplyvom drog. "Keď sme ho vzali do väzby ... priznal našim policajtom, že sa snaží naučiť svojho psa šoférovať," povedala Axtman.

"Už takmer 10 rokov som policajtka a zažila som veľa výhovoriek keď som ľudí zatýkala alebo ich pokutovala za porušenie pravidiel cestnej premávky, ale nikdy som nenarazila na ospravedlnenie, že pes šoféroval," dodala a zasmiala sa.

Axtman povedala, že pitbul nebol voči dôstojníkom agresívny a bol umiestnený do útulku pre zvieratá.

Austrálski vedci vyvíjajú „pandemické drony" na detekciu COVID-19
Táto technológia, pôvodne vyvinutá pre armádu a na pomoc pri prírodných katastrofách, bude schopná monitorovať telesnú teplotu a príznaky, ako je kašeľ a kýchanie. Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | Mário Martinka