MIMORIADNE: Umrela Eva Krížiková.
31 | 03 | 2020 I Gabriel Matta

Celé Slovensko, ale aj Česko smúti! V posledný marcový deň zomrela uznávaná herečka, vdova po hercovi Františkovi Zvaríkovi (†87), Eva Krížiková (†85).


So správou ako prvý prišiel portál Pluska.


Správu sme doplnili dňa 30.3.2020 o 16:10


Vo veku 85 rokov zomrela v utorok v nemocnici v Malackách herečka Eva Krížiková. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla (SND) Izabela Pažítková. Umelkyňa bola dlhoročnou poprednou členkou jeho činohry.


"Pre celé generácie vďačných divákov patrila k dámam slovenského umenia – divadelného, filmového i televízneho. Na doskách našej prvej scény vytvorila za šesť desiatok rokov viac ako 120 postáv. S príchodom Evy Krížikovej prichádzala na javisko radosť zo života, oplývala darom humoru a človečinou," uviedla Pažítková k zosnulej legende, ktorá svojím hereckým majstrovstvom stvárnila postavy nielen komediálne, tragikomické, ale i postavy tragické


Rodina sa s poprednou umelkyňou rozlúči v úzkom kruhu. "Slovenské národné divadlo si jednu z ich najvýznamnejších umelkýň pripomenie na spomienkovom stretnutí na začiatku nasledujúcej divadelnej sezóny," uzavrela Pažítková.


Bolo nevyhnutné ukončiť spoluprácu, neželám si byť pod kontrolou Matoviča, tvrdí Fico
Expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico skonštatoval, že bolo nevyhnutné ukončiť jeho spoluprácu s úradom pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Zdôraznil, že nechce byť pod kontrolou nového premiéra Igora Matoviča... Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | TASR