Netanjahu sa presúva do izolácie potom, čo sa zistilo, že jeho poradkyňa je pozitívna na Covid-19
30 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu potvrdil, že potom, čo bola jeho poradkyňa pozitívna na Covid-19, sa presunie do izolácie. Prvé testy naznačujú, že samotný Netanjahu pravdepodobne nie je infikovaný. Informuje portál RT.


Netanjahuov test na Covid-19 je naplánovaný na utorok, pričom jeho predošlý test z 15. marca bol negatívny.

Podľa usmernení vydaných izraelským ministerstvom zdravotníctva sa ktokoľvek, o ktorom sa predpokladá, že bol v blízkom kontakte s infikovanou osobou, musí zavrieť do izolácie na 14 dní.

Netanjahuova infikovaná poradkyňa Rivka Paluchová sa zúčastnila parlamentného zasadnutia, na ktorom bol tiež prítomný Netanjahu, keď sa spolu s opozičnými zákonodarcami pokúsili vytvoriť vládu pre núdzovú koalíciu, ktorá by pomohla pri riešení koronavírusovej krízy.

Od pondelka má Izrael 4 347 potvrdených prípadov Covid-19, ktoré viedli k 15 úmrtiam. Ministerstvo zdravotníctva vydalo priame varovanie, že by sa počet úmrtí mohol zvýšiť až na niekoľko tisíc.

Soros hrozí Zuckerbergovi, že bude vyhodený z Facebooku
Miliardár George Soros vyzval na odvolanie generálneho riaditeľa Facebooku Marka Zuckerberga a prevádzkovej riaditeľky, pričom ich taktiež obvinil zo snahy „maximalizovať zisky“ bez ohľadu na následky. Informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Toto oznámenie je v priamom rozpore s predošlými tvrdeniami, že by sa Netanjahu presunul do izolácie v dôsledku možného kontaktu s Paluchovou, ktorej manžel bol pozitívny na koronavírus.

"Predbežné hodnotenie je, že nie je potrebné, aby sa Netanjahu izoloval, pretože nebol v úzkom kontakte s Paluchovou a ani sa s ňou nestretol," uviedol izraelský úradník.

Táto správa prichádza len niekoľko dní potom, čo sa zistilo, že britský premiér Boris Johnson je pozitívny na Covid-19.

Severná Kórea tvrdí, že v poslednej raketovej skúške použila „super veľký raketomet“
Pchjongjang potvrdil, že armáda pri najnovšom teste použila nový „super veľký raketomet“. Skúška prišla len deň potom, čo Soul informoval, že Severná Kórea vystrelila dve rakety krátkeho doletu smerom k Japonskému moru. Informuje portál... Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | Marek Molnár