Grendel podal podnet na advokáta, ktorý si mal objednať jeho diskreditáciu
30 | 03 | 2020 I TASR

Poslanec Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽaNO) podal Slovenskej advokátskej komore (SAK) podnet na advokáta Dušana Repáka z dôvodu, že si mal u Mariana K. objednať jeho diskreditáciu pred komunálnymi voľbami v roku 2018. Grendel o tom informoval na sociálnej sieti.


V podnete, ktorý SAK zaslal poslanec, sú pasáže z komunikácie cez aplikáciu Threema, ktorej autenticitu potvrdil neprávoplatným rozsudkom Špecializovaný trestný súd v Pezinku v kauze falšovania televíznych zmeniek.

V komunikácii sa má podľa Grendela advokát Dušan Repák pýtať Mariana K. na „niečo zaujímavé,“ čo by sa dalo použiť proti Grendelovi pred komunálnymi voľbami v bratislavskom Starom Meste. Marian K. mu vtedy odpísal, že to pripraví, s otázkou, koho bude Repák „presadzovať“.

Programové vyhlásenie vlády má prioritne reagovať na súčasnú krízu
Programové vyhlásenie vlády (PVV) má prioritne reagovať na dôsledky krízy spôsobenej šírením nového koronavírusu. TASR to potvrdili predstavitelia koaličných strán. Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | TASR


Na to mu mal Repák odpísať, že nikoho, avšak kandidát na starostu a zároveň vtedajší starosta Starého Mesta Radoslav Števčík mu mal vyhovovať viac ako Grendel.

Grendel si myslí, že Repák pri tomto konaní nepostupoval svedomito a čestne, čo je v rozpore so zákonom o advokácii. To ho viedlo k podaniu sťažnosti. Vo svojej sťažnosti zároveň upozorňuje na to, že v marci 2018 boli už medializované správy o nekalej činnosti Mariana K., ktorý je v súčasnosti okrem iného obžalovaný za vraždu novinára Jána Kuciaka.

„Nech vysvetľuje komore, prečo mal problém s tým, aby som sa stal starostom bratislavského Starého Mesta,“ uzavrel Grendel na adresu Repáka.

Firmy si majú prepad tržieb pri žiadosti o odklad preddavkov na daň z príjmu vyrátať medziročne a oznámiť to finančnej správe
Pri žiadostiach firiem a živnostníkov o odklad platenia preddavkov dane z príjmu, v rámci opatrení na zmiernenie dopadov šírenia koronavírusu, sa bude brať do úvahy vývoj tržieb oproti rovnakému mesiacu minulého roka. Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | SITA