Nemecký minister financií Hesenska zrejme spáchal samovraždu
29 | 03 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR
Ministra financií nemeckej spolkovej krajiny Hesensko Thomas Schäfera našli v sobotu mŕtveho. Informoval o tom na svojej stránke denník Tagesspiegel.

Polícia vo Wiesbadene vo večerných hodinách oznámila, že okolo 10.20 h bolo na trati rýchlovlaku ICE pri Hochheime objavené bezvládne telo muža. Neskôr sa ukázalo, že ide o 54-ročného Schäfera, člena vládnucej Kresťanskodemokratickej únie (CDU). Na základe "celkových okolností" vyšetrovatelia predpokladajú, že politik spáchal samovraždu.

Vyštudovaný právnik Schäfer bol považovaný za možného nástupcu predsedu hesenskej vlády Volkera Bouffiera v prípade, ak by tento nekandidoval v krajinských voľbách v roku 2023. Ministrom financií Hesenska bol od augusta 2010. Bol i spoluzakladateľom Nadácie Život s rakovinou. Bol ženatý a mal dve deti.

Bouffier bol správou o smrti Schäfera "šokovaný" a jeho príbuzným vyjadril úprimnú sústrasť. Podobne reagovala aj šéfka CDU a spolková ministerka obrany Annegret Krampová-Karrenbauerová.

Mafiánsky boss Černák prezradil, koho volil a čo očakáva od novej vlády
Ako pandémia koronavírusu zasiahla život za mrežami? Má vôbec nejaký vplyv na na doživotie odsúdeného človeka? Koho vlastne volil v nedávnych parlamentných voľbách? Rozhovor s mafiánskym bossom Mikulášom Černákom priniesol portál topky.sk.... Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová