Mesto Wu-chan sa pomaly vracia do normálu. Po dvoch mesiacoch sa otvára metro
28 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Metro v meste Wu-chan, z ktorého pochádza smrteľný vírus Covid-19, otvorilo svoje dvere po dvoch mesiacoch pre 11 miliónom obyvateľov. Informuje portál RT.


V sobotu privítalo metro vo Wu-chane svojich prvých cestujúcich po 65-dňovej prestávke spôsobenej prepuknutím koronavírusu, ktorý sa odvtedy rozšíril na väčšinu planéty. Počet infikovaných na celom svete už presiahol hranicu 600 000.

Približne 184 staníc metra bolo vybavených tepelnými skenermi, pričom cestujúci budú stále musieť dodržiavať pokyny pre držanie si odstupu od iných ľudí.

Ruská vojenská podpora je „veľmi potrebná“ v talianskom boji proti Covid-19, uviedol viceprezident Lombardska
Ruská pomoc je „veľmi potrebná“ v prebiehajúcom boji Talianska proti vírusu Covid-19, uviedol viceprezident lombardského regiónu Fabrizio Sala potom, čo krajina zaznamenala najvačší jednodňový nárast úmrtí. Informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Mesto Wu-chan stále pociťuje nátlak na zdravotníctvo, keďže v ňom bolo nakazených viac ako 50 000 ľudí. Zdá sa však, že to najhoršie skončilo, pričom v celej krajine sa takmer zastavili nové lokálne prípady. Celkom 54 hlásených nových prípadov pochádzalo zo zahraničia.

Napriek sľubnému vývoju zostanú niektoré cestovné obmedzenia pre vlaky a lietadlá platné do 8. apríla. Autobusy jazdia v uliciach už od stredy.

Tí, ktorí chcú vstúpiť do mesta, musia v mobilnej aplikácii ukázať zelený kód, ktorý potvrdzuje, že ich zdravotné úrady označili zdravými, a že neboli v kontakte s podozrivými pacientmi. To isté platí pre tých, ktorí sú chcú opustiť Wu-chan.

„Niektorí ľudia zomrú, to je život“: Bolsonaro zľahčuje krízu Covid-19
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro "odmietol" prebiehajúcu pandémiu Covid-19 a trval na tom, že život pokračuje ďalej. Uviedol tiež, že počet obetí v jeho vlastnej krajine je pre politické účely nadhodnotený. Informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | Marek Molnár