ŠPORT: Futbalová legenda Pelé smúti, Vďaka spomaleniu šírenia koronanvírusu začali v Číne opäť otvárať lyžiarske haly
27 | 03 | 2020 I SITA

Krátke správy zo športu:


-Futbalová legenda Pelé smúti. Brazílska hviezda totiž prišla o svojho brata. Jair Arantes do Nascimento zomrel v noci zo stredy na štvrtok v nemocnici v Santose na rakovinu prostaty vo veku 77 rokov. O dva roky mladší súrodenec Pelého vystupoval na futbalových trávnikoch pod menom Zoca.

-Šéfa Európskej atletiky Sveina Arneho Hansena, ktorý pred necelými dvoma týždňami utrpel mozgovú príhodu, zastúpi na čele správnej rady pre ME 2022 v Mníchove Libor Varhaník, predseda Českého atletického zväzu. Sedemdesiattriročný nórsky funkcionár Hansen vedie EA od roku 2015, jeho predchodcom bol Švajčiar Hansjörg Wirz.

-Automobilové preteky 500 míľ Indianapolis sa namiesto 24. mája uskutočnia pre pandémiu koronavírusu až 23. augusta. Slávne podujatie zmenilo svoj termín prvýkrát od vojny.

Peter Sagan sa tiež stotožnil s odkladom OH. Trénuje doma, aby si udržal formu
Fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan, mimoriadne obľúbený medzi fanúšikmi, sa tiež stotožnil s verdiktom odkladu olympijských hier v japonskom Tokiu z leta 2020 na rok 2021. Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | SITA


-Draft ženskej zámorskej basketbalovej ligy WNBA sa uskutoční podľa pôvodného plánu 17. apríla, ale kluby si budú nádejné hráčky vyberať len virtuálne.

-Tím formuly 1 Haas angažoval ako testovacích jazdcov Brazílčana Pietra Fittipaldiho a Louisa Deltraza zo Švajčiarska, ktorí už v minulosti absolvovali testy a pracovali aj na simulátoroch.

-Vďaka spomaleniu šírenia koronanvírusu začali v Číne opäť otvárať lyžiarske haly. Informovala o tom Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) s odvolaním sa na portál snowhunter.com. Lyžiarske strediská Kuang-čou a Kchun-ming však fungujú len s obmedzeným počtom návštevníkov. Svoje brány má čoskoro otvoriť aj najväčšie kryté lyžiarske stredisko na svete v Char-pine.

NHL bude kvôli koronavírusu znižovať platy svojich zamestnancov
Vedenie NHL pristúpi s účinnosťou od 1. apríla k skráteniu miezd zamestnancom v administratíve elitnej severoamerickej hokejovej ligy o 25 percent. Informuje portál sport.cz . Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Dominik Simon