AKTUALIZOVANÉ: Boris Johnson je nakazený koronavírusom!
27 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Britský premiér Boris Johnson je pozítivny na Covid-19. Bude izolovaný u seba doma, ale stále bude mať na starosti vládu. Informuje portál RT.


„Za posledných 24 hodín som vyvinul mierne príznaky, tak som podstúpil test na Covid-19, ktorý bol nakoniec pozitívny,“ prehlásil britský premiér Boris Johnson.

"Teraz budem izolovaný, ale počas boja proti tomuto vírusu budem aj naďalej viesť vládu prostredníctvom videokonferencie," dodal.



Johnson údajne začal vo štvrtok trpieť miernymi príznakmi a následne na to bol testovaný na koronavírus, kvôli rade jeho osobného lekára Chrisa Whittya.

Správy v britských médiách naznačujú, že minister financií Rishi Sunak a minister zdravotníctva Matt Hancock budú musieť taktiež vstúpiť do izolácie, pretože trávili veľa času s Johnsonom, keď bol infikovaný.

Posledné údaje ukazujú, že Spojené kráľovstvo má viac ako 11 800 potvrdených prípadov Covid-19, ktoré doteraz viedli k úmrtiu 578 ľudí.

Pre koronavírus sú v USA na pomoc v nezamestnanosti odkázané milióny ľudí
Prudký nárast v týždenných žiadostiach o pomoc je ohromujúcim odrazom škôd spôsobených koronavírusom na ekonomiku. Žiadosti o podporu v nezamestnanosti vo všeobecnosti odrážajú tempo prepúšťania. Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | Mário Martinka