Piloti stíhacích lietadiel Su-57 ukázali svoje schopnosti na dychberúcich záberoch (VIDEO)
26 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Ruskí bojoví piloti ukázali svoje schopnosti so stíhacími lietadlami Suchoj Su-57, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Video z testovacích letov zahŕňa vzácne odpálenie rakety počas takmer vertikálneho stúpania. Informuje portál RT.


Su-57 je pokročilé bojové stíhacie lietadlo, ktoré môže rýchlo vzlietnuť okamžite po štarte, a to vďaka výkonným motorom a najmodernejším ovládačom potrebným na udržanie stability počas takéhoto manévru.

Rýchle stúpanie môže byť dokonca sprevádzané vystrelením rakiet. Na videu, ktoré bolo vydané ruským ministerstvom obrany, sa takýto vzácny manéver nachádza a okrem toho aj iné akcie vykonávané lietadlom.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=tSysSai0kWw&feature=emb_title

Lietadlo bolo testované na celý rad scenárov, vrátane extrémnych letov pri nízkej nadmorskej výške a manévrovania pri vysokej akcelerácii, ktoré môžu byť potrebné v leteckých súbojoch, uviedlo ministerstvo.

Su-57 je najmodernejšie ruské stíhacie lietadlo, ktoré sa v súčasnosti uvádza do leteckého arzenálu. Aj keď je už veľmi schopné, je navrhnuté jeho veľké vylepšenie. Potom, ako sa dokončí nový prúdový motor, sa má vložiť do súčasného modelu lietadla.

Putin navštívil nemocnicu, kde sa liečia pacienti infikovaní koronavírusom (VIDEO)
Ruský prezident Vladimir Putin pri návšteve pacientov, ktorí boli infikovaní vírusom Covid-19 v Moskovskej nemocnici, vymenil svoj klasický oblek s kravatou za dekontaminačný oblek. Informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Marek Molnár