Putin navštívil nemocnicu, kde sa liečia pacienti infikovaní koronavírusom (VIDEO)
25 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Ruský prezident Vladimir Putin pri návšteve pacientov, ktorí boli infikovaní vírusom Covid-19 v Moskovskej nemocnici, vymenil svoj klasický oblek s kravatou za dekontaminačný oblek. Informuje portál RT.


Putin, obklopený nemocničným personálom, vliezol do žltého dekontaminačného obleku a navštívil pacientov v liečebnom stredisku v Moskve v oblasti Kommunarka.

Predtým, ako sa ruský prezident vydal do rizikovejšej časti nemocnice, tiež si nasadil ochranné plastové topánky, modré rukavice a respirátor.



Putin sa pred návštevou stretol s členmi pracovnej skupiny, ktorá má za úlohu bojovať proti rozšíreniu nákazy Covid-19. Na stretnutí sa zúčastnil aj primátor Moskvy Sergej Sobyanin, zástupkyňa premiéra Tatyana Golikova a minister zdravotníctva Michail Murashko.

Po stretnutí Putin rozhodol, že chce skontrolovať zdravotnícke zariadenie a povedal kolegom: „Poďme sa pozrieť na Kommunarku.“

Putina sprevádzal na prehliadke zariadenia hlavný lekár nemocnice Denis Protsenko. Putin tiež povedal Protsenkovi, že je potešený tým, ako práca napreduje, a poďakoval pracovníkom nemocnice.

Taliansko drasticky zvýšilo pokuty za porušenie karantény
Rím sa rozhodol 15-násobne zvýšiť pokutu pre ľudí, ktorí sa rozhodli nedodržiavať karanténu. Ide o zúfalú snahu potlačiť prepuknutie smrtiaceho koronavírusu, ktorý už v Taliansku zabil najviac ľudí na svete. Informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Protsenko povedal Putinovi, že existujú dva možné scenáre, ktoré by mohli nastať: buď to bude ázijský model a koronavírus ustúpi pomerne rýchlo, alebo bude situácia v Rusku podobná tej v Taliansku.

Dodal, že zdravotníci by boli šťastnejší, keby sa Rusko vydalo na cestu Číny a obmedzenia by skončilo v apríli alebo máji. Protsenko tiež uviedol, že za posledných 24 hodín bolo prepustených z nemocnice 70 ľudí, pričom ďalších 29 bolo prijatých.

K 24. marcu zaznamenalo Rusko 495 potvrdených prípadov Covid-19 a žiadne úmrtia.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/03/23/koronavirus-by-mohol-byt-najlepsou-vecou-%e2%80%8b%e2%80%8bktora-sa-stala-hollywoodu/