Obžalovaný z vraždy J. Kuciaka Miroslav M. sa postaví pred súd v apríli
25 | 03 | 2020 I TASR

Miroslav M., ktorý sa priznal k zastreleniu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa opätovne postaví pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku 6. apríla.


Pôvodne vytýčené termíny boli zrušené kvôli šíreniu nového koronavírusu. Pojednávanie sa bude konať so sprísnenými opatreniami v súlade s nariadením Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková

Vzhľadom na odporúčania ústredného krízového štábu a ÚVZ budú upravené podmienky pre vstup do pojednávacej miestnosti. Do nej tak vpustia z verejnosti iba vybrané médiá a zabezpečený bude zvukový prenos, ktorý bol v minulosti v tomto konaní predsedníčkou senátu zakázaný. „Za tejto mimoriadnej situácie súd sleduje dodržanie základnej zásady trestného konania,“ vysvetľuje súd .

V súvislosti s obžalovaným Miroslavom M., ktorý bol vylúčený na samostatné konanie, sa už nebudú vykonávať dôkazy okrem tých, ktoré súvisia s určením trestu a náhrady škody. Takýmto dôkazom bude psychologický a psychiatrický posudok. Ten je podmienkou pri tom, keď súd zvažuje doživotný trest odňatia slobody.

Kollár otvoril rokovanie,do programu schôdze pribudol ďalší vládny návrh
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) otvoril druhý deň tretej schôdze Národnej rady (NR) SR. Poslanci by mali počas dňa diskutovať o vládnom návrhu na zmeny justícii pre ochorenie COVID-19, ktorý zahŕňa aj sprístupnenie dát od... Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | TASR


Miroslav M. sa už počas prípravného konania priznal, že zastrelil Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Podľa vlastných slov tak urobil spolu s Tomášom Sz., ktorý vinu naďalej popiera, a na objednávku Zoltána Andruskóa. Ten bol za vraždu novinára už právoplatne odsúdený na 15-ročný trest.

Okrem toho sa Miroslav M. priznal aj k vražde podnikateľa Petra Molnára. Toho mal zavraždiť s úmyslom lúpeže

Z objednávky vraždy novinára sú obžalovaní Alena Zs. a Marian K. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Matovič by trináste penzie odsunul, podľa Krajniaka na ich vyplácanie peniaze zatiaľ sú
Na vyplácanie trinástych dôchodkov v Sociálnej poisťovni zatiaľ peniaze sú. Po rokovaní vlády to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | SITA