Šinzó Abe v rozhovore s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru ponúkol odklad olympiády v Tokiu o jeden rok
24 | 03 | 2020 I SITA

Japonský premiér Šinzó Abe v utorkovom rozhovore s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom ponúkol odklad Hier XXXII. olympiády v Tokiu o jeden rok. Správu priniesla verejnoprávna televízia NHK.


Podľa lídra japonskej vlády je odklad nevyhnutný, ak sa svetu nepodarí rýchlo zvládnuť krízu spôsobenú šírením koronavírusu. Abe tiež v utorok prezradil, že Bach na sto percent súhlasil s jeho návrhom.

Ešte pred pár dňami prezident MOV Bach aj organizátori OH unisono hovorili o konaní hier v pôvodnom termíne, teda od 24. júla.

Každým dňom však silnejú hlasy z rôznych sfér, od športovcov, národných olympijských výborov či športových federácií, aby čím skôr prišlo k odkladu OH 2020. MOV chce o svojom rozhodnutí informovať do štyroch týždňov, možno však príde verdikt aj skôr.

Japonský premiér nevylúčil odklad olympijských hier v Tokiu
Odklad tohtoročných letných olympijských hier v Tokiu "sa môže stať nevyhnutným", pokiaľ by pandémia nového koronavírusu znemožňovala ich bezpečný priebeh. Vyhlásil to v pondelok japonský premiér Šinzó Abe, ktorého citovala tlačová agentúra... Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | TASR