Poslanec Baránik nemá potvrdené ochorenie COVID-19, tvrdí Kollár
24 | 03 | 2020 I TASR

Poslanec parlamentu Alojz Baránik (SaS) nemá potvrdené ochorenie COVID-19 ani neprejavuje príznaky tohto ochorenia.


Informoval o tom predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) po zasadnutí poslaneckého grémia. Kollár ho zvolal krátko po otvorení tretej schôdze NR SR na základe požiadavky poslanca Ľubomíra Vážneho (Smer-SD), ktorý mal podozrenie, že Baránik môže toto ochorenie mať.

Strana SaS už informovala, že člen rodiny poslanca Baránika má príznaky choroby, ktoré niektoré zdroje považujú za príznaky nového koronavírusu. Baránik preto preventívne ostal doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní NR SR. "Baránik zároveň požiadal o otestovanie v najbližších dňoch," vysvetlili z komunikačného oddelenia SaS.

Šéf parlamentu takisto informoval, že po prerokovaní dvoch návrhov na skrátené legislatívne konanie budú o nich hlasovať ihneď. Dodal, že návrhy zákonov sa následne okamžite prerokujú v prvom čítaní, a potom bude nasledovať rokovanie v parlamentných výboroch, aby sa mohlo pristúpiť k schváleniu zákonov čo najskôr.

Totalitný valec pokračuje, komentoval Blaha svoje nezvolenie
Totalitný valec pokračuje. Takto poslanec strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Ľuboš Blaha komentoval svoje nezvolenie za predsedu ľudskoprávneho výboru parlamentu. Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | TASR