F1 ruší ďalšie zastávky: nepôjde sa Holandsko, Španielsko ani Monako
23 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Vzhľadom na pokračujúcu pandémiu nového typu vírusu a problémom, ktoré na celom svete spôsobila, sa rušia ďalšie Veľké ceny F1. Informuje radaronline.


Zároveň sa rušia aj sprievodné súťaže F2 a F3. Ide o krok nutný a logický. Epicentrom nákazy je teraz bohužiaľ práve Európa.

Už skôr sa zrušili preteky v Austrálii, Bahrajne, Číne a Vietname. Teraz teda na tento smutný zoznam pribudli Veľké ceny Holandska, Španielska a preteky na legendárnom mestskom okruhu v Monte Carle.

Prvý závod by sa tak pravdepodobne mal uskutočniť až v Baku a zvyšok sa doženie počas letnej prestávky (Bahrajn a Austrália až po Spojených Arabských Emirátoch).

Samozrejme má to jednu zásadnú podmienku a to skutočnosť, že v tom čase už bude pandémia koronavírusu potlačená.

Krok organizátorov Veľkých cien je samozrejme pochopiteľný, ide predovšetkým o bezpečnosť a zdravie všetkých. Či už jazdcov, fanúšikov, novinárov a vôbec všetkých ľudí, ktorí sa okolo tohto obrovského cirkusu točia.

Ross Brawn ponúkol dve riešenia, ako v tomto ročníku uskutočniť plnohodnotný seriál F1
Športový riaditeľ formuly 1 Ross Brawn po prerušení začiatku tohtoročného prestížneho motoristického seriálu nestráca nádej, že sa podujatie podarí udržať v plnohodnotnej forme. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | SITA