Policajti chytili cyklistov v zakázanej zóne na Olomoucku (VIDEO)
22 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Česká polícia stále rieši prípady ľudí, ktorí nerešpektujú pravidlá zákazu pohybu. Oblasť na Olomoucku hygienici uzavreli z obavy o šírenie koronavírusu. Priestory monitorujú pomocou vrtuľníkov a dronov, ktoré vinníkov kamerou zachytili.


Informovali o tom novinky.cz. Policajná hovorkyňa Jitka Dolejšová uviedla: „Niektorí ľudia upozornenia, zákazy a nariadenia nerešpektujú. V uzavretých lokalitách na Litovelsku a Uničovsku, ktoré sú nepretržite monitorované, sme zaznamenali skupinku osôb, ktorá sa pohybovala v zakázanej zóne."

Video ukazuje, že ide o štyroch cyklistov, ktorí šli po lesnej ceste. Keď prišli k páske, ohraničujúcej zakázané pásmo, podliezli ju a pokračovali ďalej. Za chvíľu sa dostali ku križovatke, kde už na nich čakala policajná hliadka so psom.


https://v15-a.sdn.cz/v_15/vd_ko_77798_1584806028/preview_mp4/0/1506a92b.mp4



„Policajti zistili totožnosť osôb, ich konanie zadokumentovali a bude postúpené príslušnému správnemu orgánu,“ konštatovala Dolejšová.





Požiadala pritom verejnosť o rešpektovanie všetkých nariadení, ktoré sú v súvislosti s núdzovým stavom pre celú republiku vyhlásené. „V prípade ich nedodržania už nebudeme tolerantní, ale pristúpime k postihom. Správny orgán môže podľa charakteru priestupkového konania uložiť sankciu až do výšky troch miliónov korún,“ varovala Dolejšová.




V Olomouckom kraji bolo od sobotného rána postupne oznámených ďalších deväť prípadov nákazy novým typem koronavírusu, celkom už úrady v kraji evidujú 71 nakazených ľudí. Štyri naposledy potvrdené nákazy sú z obvodu Litovel, ktorý spoločne s Uničovem a 19 okolitými obcami spadá do uzavretej oblasti.






Čo nám vírus vzal a čo dal
Zdroj: Webnoviny / Autor: Ján Baránek Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | Prevzatý článok / SITA