Federer prijal výzvu o prevencii pred koronavírusom, posunul ju na Holdenerovú či Josiho
21 | 03 | 2020 I SITA

Do celosvetového boja proti novému koronavírusu sa verejne zapojil už aj švajčiarsky tenista Roger Federer.


Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prijal výzvu bývalého švajčiarskeho prezidenta a šéfa federálneho ministerstva vnútra Alaina Berseta na zapojenie sa do kampane, ktorú začal šíriť na sociálnych sieťach pod hashtagom "Chráňme sa" a s otázkami: "Ako môžete pomôcť? a Čo môžete urobiť?"

Okrem Federera sa Berset obrátil aj na bývalú Miss Švajčiarska Christu Rigozziovú a rappera Stressa.

Medzinárodná hokejová federácia zrušila májové majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku
Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v sobotu popoludní definitívne zrušila na máj naplánované majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku. Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | SITA


"Musíme brať maximálne vážne, čo sa deje vo svete a postaviť sa do boja proti koronavírusu. Práve nastal čas na to, aby sme si vzájomne pomáhali. Je to dôležitejšie ako kedykoľvek predtým," uviedol Roger Federer vo videu na svojom instagramovom profile.

"Dvojmetrová vzdialenosť a žiadne potriasanie rukami. Aj ja som teraz stále doma. Nechceme všetci skončiť v karanténe, vtedy sa už vôbec nebudeme môcť dostať von. Dúfam, že to všetci beriete naozaj vážne," zdôraznil víťaz 103 turnajov na hlavnej profiúrovni. Federer posunul výzvu na ďalších dvoch známych švajčiarskych športovcov - zjazdovú lyžiarku Wendy Holdenerovú a kapitána tímu NHL Nashville Predators Romana Josiho, tretím do partie je hudobník DJ Bobo.

O Skalického je záujem vo Fínsku, po vydarenej sezóne si môže vyberať z ponúk
Slovenský hokejový útočník Pavol Skalický má za sebou najvydarenejšiu sezónu v seniorskej kariére. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | SITA


Tenisová sezóna v celom svete je momentálne prerušená do 7. júna a to na všetkých úrovniach. Federer sa v úvode roka na Australian Open dostal až do semifinále, ale ďalší veľký titul do svojej jagavej zbierky nepridal. Neskôr vo februári oznámil, že pôjde na artroskopiu kolena a vynechá viacero turnajov vrátane Roland Garros v Paríži.

Pandémia koronavírusu však spôsobila, že francúzski organizátori presunuli antukový superturnaj z májovo-júnového termínu až na koniec septembra a úvod októbra a to by mohla byť šanca pre vtedy už 39-ročného tenistu. aby sa tam ešte raz súťažne predstavil.

Šatan vidí nulovú šancu na usporiadanie MS vo Švajčiarsku, "baranom" by neudelil majstrovský titul
Pandémia koronavírusu výrazne ovplyvnila športové dianie po celom svete a ľadový hokej zasiahla v rozhodujúcej fáze sezóny. Z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 slovenská Tipsport Liga predčasne ukončila súťažný ročník 2019/20, neuskutoční sa... Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | SITA