Vráťte sa do boja. Veľká Británia prosí 65 000 bývalých zdravotných sestier a lekárov
20 | 03 | 2020 I Mário Martinka

Británia požiadala 65 000 bývalých zdravotných sestier a lekárov, aby sa vrátili do práce. Nasadí aj študentov posledného roku medicíny, aby bojovali so zdravotnou krízou spôsobenou koronavírusom.


Vlády, spoločnosti a investori sa potýkajú s najväčšou krízou v oblasti verejného zdravia od pandémie chrípky v roku 1918. Tejto situácií nepomáhajú ani ľudia v panike a ani pád finančných trhov. Študentom medicíny a študentským sestrám v poslednom roku sa tiež ponúka možnosť prijať dočasné úlohy, aby ešte viac posilnili Národný Zdravotnícky Systém ( NHS ), píše reuters.com

"Nemôžeme to dokázať sami, preto vyzývam všetky zdravotné sestry ktoré nedávno odišli do dôchodku, aby nám počas tejto pandémie poskytli ich odbornosť a skúsenosti, pretože nepochybujem o tom, že môžu pomôcť zachrániť životy," uviedla Ruth Mayová, vedúca ošetrovateliek v Anglicku.

Rada pre ošetrovateľstvo a pôrodné asistentky píše listy viac ako 50 000 sestrám, ktorým registrácia v systéme za posledné tri roky uplynula. Všeobecná lekárska rada napíše ďalším 15 500 lekárom, ktorí odišli z registra od roku 2017. Britské zdravotníctvo uvoľňuje 30 000 lôžok odložením neodkladných operácií a poskytovaním starostlivosti pre tých, ktorí sú spôsobilí na prepustenie. Zároveň sa našlo až 10 000 lôžok v nezávislých a komunitných nemocniciach.

Čo je imunita stáda a ovplyvní pandémiu coronavírusu ?
Vypuknutie choroby vyvolanej novým koronavírusom vyvolalo otázky týkajúce sa javu známeho ako „imunita stáda“ a to, či by mohlo hrať úlohu pri vývoji pandémie. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Mário Martinka