OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí podpíšu koaličnú dohodu v sobotu dopoludnia
20 | 03 | 2020 I TASR

Lídri OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí Igor Matovič, Boris Kollár, Richard Sulík a Andrej Kiska majú podľa informácií TASR podpísať koaličnú dohodu v sobotu (21. 3.) dopoludnia.


Štvorlístok si už skôr podelil miesta vo vláde a v parlamente. OĽaNO obsadí vo vláde osem postov, Sme rodina a SaS po tri, Za ľudí dve. Vládu vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu. Premiérom bude Igor Matovič, úrad si preberie od Petra Pellegriniho popoludní.

OĽaNO obsadí sedem ministerstiev. Ministrom financií bude Eduard Heger, ministrom vnútra Roman Mikulec, ministrom zdravotníctva Marek Krajčí, ministrom obrany Jaroslav Naď, rezort pôdohospodárstva povedie Ján Mičovský, ministerstvo životného prostredia Ján Budaj a ministerkou kultúry sa stane Natália Milanová.

Hnutie Sme rodina získa tri rezorty. Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny bude Milan Krajniak, ministrom dopravy a výstavby Andrej Doležal a podpredsedom vlády pre legislatívu a strategické plánovanie bude Štefan Holý. Predseda hnutia Boris Kollár je nominantom na predsedu Národnej rady SR.

Vedci sú bližšie k vývoju vakcíny proti koronavírusu. Pomohol superpočítač (VIDEO)
Vďaka najrýchlejšiemu superpočítaču na svete sa podarilo identifikovať chemikálie, ktoré by mohli zabrániť šíreniu nebezpečného vírusu a pomohli s vytvorením očkovacej látky. Správu priniesla CNN. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


Tri ministerstvá bude riadiť SaS. Ministrom školstva bude Branislav Gröhling, ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí bude Ivan Korčok a ministrom hospodárstva predseda SaS Richard Sulík, ktorý bude zároveň prvým podpredsedom vlády pre ekonomiku.

Strana Za ľudí získa dva rezorty, ministerkou spravodlivosti bude Mária Kolíková a podpredsedníčkou vlády a ministerkou pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová. Pod tento rezort sa má presunúť celá organizácia a koordinácia čerpania eurofondov, má to byť transformácia súčasného Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

PREDSEDOM PARLAMENTU SA STAL BORIS KOLLÁR
Predsedom Národnej rady (NR) SR sa stal líder Sme rodina Boris Kollár. V tajnej voľbe mu hlas odovzdalo 106 poslancov, na zvolenie ich potreboval minimálne 76. Kollár, ktorý sa stal druhým najvyšším ústavným činiteľom, nahradil vo funkcii šéfa NR... Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | TASR