Bývalý technik spoločnosti Google sa priznáva ku krádeži obchodných tajomstiev, ktoré teraz využíva Uber
20 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

„Stiahol som tento súbor s úmyslom použiť ho v prospech niekoho iného ako Google,“ uviedol Anthony Levandowski v súdnom dokumente.


Portál NBC uviedol, že bývalý technik gigantickej spoločnosti Google, ktorý sa stal predmetom vyšetrovania trestného činu, priznal vinu za krádež obchodných tajomstiev.


Anthony Levandowski pripustil, že stiahol tisíce chránených súborov z interného úložiska spoločnosti Google v roku 2015 a preniesol ich do svojho osobného notebooku podľa údajov predložených vo štvrtok na federálnom súde v San Franciscu.


Vojna teraz nehrozí! Armády by boli pravdepodobne takisto zdecimované koronavírusom
Vojsko bolo vždy mimoriadne zraniteľné voči respiračným patogénom, pandémia koronavírusu by však bola pravdepodobne ich najsmrteľnejším nepriateľom, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Timotej Dudka

Medzi početnými súbormi, ktoré Levandowski stiahol bol dokument s názvom „Týždenné aktualizácie šoféra TL - Q4 2015“, interný dokument, ktorý obsahoval množstvo detailov o samoobslužnom programe spoločnosti Google, uviedlo v súdnych dokumentoch ministerstvo spravodlivosti.


„Stiahol som tento súbor s úmyslom použiť ho v prospech niekoho iného ako Google,“ napísal Levandowski v súdnej správe. „Týždenná aktualizácia šoféra obsahovala množstvo detailov týkajúcich sa stavu programu spoločnosti Google na riadenie motorových vozidiel.“


V roku 2016, po odchode zo spoločnosti Google, Levandowski, vtedy ambiciózny mladý technik, rýchlo vytvoril vlastnú spoločnosť s názvom Otto, ktorá sa zameriavala montážou nákladných vozidiel radarmi, kamerami a laserovými snímačmi, aby sa boli schopné „riadiť sami“.


Vedci sú bližšie k vývoju vakcíny proti koronavírusu. Pomohol superpočítač (VIDEO)
Vďaka najrýchlejšiemu superpočítaču na svete sa podarilo identifikovať chemikálie, ktoré by mohli zabrániť šíreniu nebezpečného vírusu a pomohli s vytvorením očkovacej látky. Správu priniesla CNN. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


Spoločnosť využívala systém, ktorý sa zakladá na podobnom princípe ako systém Google Maps. Túto spoločnosť aj s jej „tajnou receptúrou“ v roku 2018 odkúpil Uber, aby využíval systém pre svoje vozidlá.

Obvinenie z krádeže vyvolalo žalobu, ktorú proti spoločnosti Uber podala divízia spoločnosti Google, dnes známa ako Waymo.

Tento prípad stál spoločnosť Uber 245 miliónov dolárov. Levandowski bol vlani obžalovaný z 33 krádeží alebo pokusov o krádež obchodných tajomstiev. Do nedávneho súdneho pojednávania mlčal a opakovane sa obhajoval nevinou. Bývalý technik momentálne čelí 10-ročnému trestu odňatia slobody, avšak záverečný verdikt súdu ešte neodznel.


Nemecká televízia si verejne vychvaľuje pandémiu koronavírusu, vďaka ktorej zomierajú ľudia po celom svete
Necelého štvrť roka po tom, ako sa Tom Buhrow, výkonný riaditeľ nemeckej verejnoprávnej televízie ARD, musel ospravedlniť za satirické video pre deti s názvom „Moja babička je staré ekologické prasa“, zašli stanice ARD a ZDF ešte... Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Timotej Dudka