Predával vodku, teraz bude ministrom
19 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

V zostave novej vlády pod premiérskou záštitou Igora Matoviča sa v pozícii ministra financií ocitne človek, ktorý sa v minulosti, okrem iného, zaoberal aj predajom vodky,


Na čelo Ministerstva financií sa po novom postaví člen hnutia OĽaNO Eduard Heger. Ten je známy nielen tým, že sa otvorene hlási ku kresťanstvu, ale aj tým, že spolu s Jurajom Drobom (SaS) od roku 2007 podniká v oblasti predaja a distribúcie alkoholu.


Heger tak až do roku 2016, kedy nastúpil ako poslanec za hnutie OĽaNO do parlamentu, pôsobil ako konateľ Drobovej firmy Old Nassau Imports Slovakia, ktorá rozbehla predaj značky Double Cross Vodka.


„S Jurajom Drobom sa poznáme dlhé roky, na projekte exkluzívneho produktu, ktorý v USA robí dobré meno Slovensku, spolupracujeme od roku 2004,“ potvrdil v minulosti Heger, ktorý bude teraz riadiť jeden z najsilnejších vládnych rezortov.


Drahá vodka, ktorej fľaša stojí viac ako 50 eur, sa vyrába v Starej Ľubovni v liehovarníckej spoločnosti GAS Familia. Vodka s typickým dizajnom dvojkríža na fľaške sa však predáva aj v luxusných baroch na Manhattane.


Vyštudovaný ekonóm pôsobil ako country menežér tejto značky takmer desať rokov. Okrem predaja vodky však svoje schopnosti využil aj ako "manažér" (pastier) v Spoločenstve pri Dóme sv. Martina v Bratislave. Spoločenstvo viedol dva roky.


AKTUÁLNE: Matovič predstavil mená členov novej vlády
Podpredsedníčka strany Veronika Remišová bude vicepremiérka a ministerka na novom ministerstve pre regionálny rozvoj a investície. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Peter Haluza, TASR