Úrady práce od pondelka skracujú úradovanie, otvorené budú len tri hodiny
13 | 03 | 2020 I SITA

Do priestorov úradov práce je zakázaný vstup rodičov s deťmi okrem nevyhnutných prípadov, napríklad agendy sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, informovalo v tlačovej správe ústredie práce.


Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu od pondelka 16. marca 2020 skracuje úradné hodiny na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny. Úrady budú otvorené každý pracovný deň od 08:00 do 11:00.

"Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR je do priestorov úradov práce zakázaný vstup rodičov s deťmi okrem nevyhnutných prípadov, napríklad agendy sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately," informovalo v tlačovej správe ústredie práce.

Nemecká vláda plánuje kvôli koronavírusu zoštátňovať firmy
Kvôli ekonomickým dopadom šírenia koronavírusu bude Nemecko nútené pristúpiť k tvrdým opatreniam. Niektoré súkromné firmy bude nutné zoštátniť, tvrdí minister financií Olaf Scholz. Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok


Ústredie práce žiada klientov úradov práce, sociálnych vecí a rodiny, aby dôkladne zvážili osobnú návštevu úradov a na komunikáciu využívali email, telefonický kontakt a poštové služby. "Ak sa klient rozhodne doručiť písomné doklady osobne, úrad ich preberie v priestoroch recepcie alebo iných priestoroch pri vchode do úradu. Všetky opatrenia prijaté na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny platia až do odvolania," dodalo ústredie práce.

Pred rozhodnutím ústredného krízového štábu boli úrady práce a sociálnych vecí otvorené v pondelok a utorok od 08:00 do 12:00 a od 13:00 do 15:00, v stredu od 08:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00, vo štvrtok bol nestránkový deň a v piatok boli úrady práce k dispozícii klientom od 08:00 do 12:00.

Papierové daňové priznania bude možné bez odkladu termínu podať bez sankcií až do konca mája
Daňovníci, ktorí stále podávajú daňové priznanie v papierovej podobe, budú môcť bez sankcií podať daňové priznanie za minulý rok a zaplatiť daň až do 31. mája aj bez toho, aby si predĺžili lehotu na podanie daňového priznania.... Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | SITA