Údajného bosa 'Ndranghety zatkli vďaka prísnym opatreniam pre vírus
13 | 03 | 2020 I TASR

Údajného bosa zločineckej organizácie 'Ndrangheta v meste Locri v talianskom regióne Kalábria, 42-ročného Cesareho Antonia Cordiho, zatkla polícia vďaka prísnym opatreniam zavedeným tento týždeň na zastavenie šírenia nového koronavírusu. Vo štvrtok to uviedli zdroje z vyšetrovania, ktoré citovala talianska tlačová agentúra ANSA.


Cordiho, ktorý bol na úteku, zatkli v meste Bruzzano Zeffirio v provincii Reggio Calabria, ktorá je súčasťou regiónu Kalábria. Operácia sa uskutočnila spoločne s príslušníkmi miestnej polície, karabiniermi.

Muž sa skrýval neďaleko Reggio Calabria, metropoly rovnomennej provincie, ale odhalili ho, lebo porušil prísne nové opatrenia, ktoré platia v celom Taliansku. Krajina je v karanténe spôsobenej krízou so šírením nového koronavírusu.

Cordi unikol zatknutiu vlani v auguste, keď karabinieri podnikli operáciu proti 'Ndranghete. Okrem iného je obvinený z podvodného prevodu majetku s priťažujúcou okolnosťou, lebo podvod bol spáchaný v prospech zločineckej organizácie.

Vyšetrovatelia pátrajú po sieti ľudí, ktorí údajne pomáhali Cordimu ukrývať sa pred políciou a vyhýbať sa zatknutiu, dodala informáciu agentúra ANSA.

Irán vyzval USA, aby prestali ukazovať prstami a akceptovali „následky svojej nezákonnej prítomnosti v Iraku“
Teherán vyzval Washington, aby prehodnotil svoju reakciu na útok na irackú základňu, pri ktorom zomreli dve americké jednotky, pričom to Irán argumentuje tým, že USA by mali prevziať zodpovednosť za svoje vojenské okupácie namiesto toho, aby... Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | Marek Molnár