Košický bašternák smeruje na súd. V kauze vydierania
10 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Košický podnikateľ Gabriel Klein, prezývaný aj košický bašternák, sa podľa obžaloby mal vyhrážať svedkovi z jednej jeho kauzy, že mu päťročného syna prejde autom. Informácie zverejnil portál aktuality.sk.




Klein v roku 2012 potreboval umlčať svedka Martina Porubiaka. Podľa prokuratúry sa neštítil ukazovať Porubiakovi fotky jeho maloletého syna so slovami, že „ak neprestane spolupracovať ako svedok v trestnom konaní vedenom na Prezídiu policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúre, (...) tak prejde jeho syna autom“.


Porubiak tvrdí, že synovi v tom čase kvôli obave platil ochranku. Rovnako tak vraj v snahe o synovu bezpečnosť zaplatil firme blízkej Kleinovi ‚‚nájom‘‘ 30-tisíc eur. Urobil to preto, aby mohol využívať vlastný dom, o ktorý ho podozrivým spôsobom pripravili.


„Podanie obžaloby na moju osobu považujem za nedôvodné, nakoľko skutok, ktorý sa mi kladie za vinu sa nikdy nestal,“ uviedol Gabriel Klein. Dodal, že vyšetrovateľ v prípravnom konaní favorizoval tvrdenia oznamovateľa Martina Porubiaka.


Portál aktuality.sk zverejnil už viacero káuz týkajúcich sa Gabriela Kleina.




Konkurzná správkyňa zatajuje informácie na Bašternáka! Začali ju stíhať
24 | 10 | 2019 | Gabriel Matta