Slovan potreboval proti Banskej Bystrici predĺženie, oslabené Košice si poradili so Zvolenom, Paršin 2+1
08 | 03 | 2020 I SITA

V šlágri nedeľňajšieho 7. kola skupiny o 1.- 6. miesto v Tipsport lige sa v súboji druhého s prvým zrodilo víťazstvo Slovana Bratislava nad Banskou Bystricou 5:4 po predĺžení.


Obhajcovia titulu z Banskej Bystrice už pred zápasom mali istotu vstupu do play-off z prvého miesta a aj preto nastúpili bez viacerých oddychujúcich hráčov. Slovanisti vďaka víťazstvu po predĺžení majú na druhom mieste tabuľky náskok 2 bodov pred Košicami.

Húževnatí Bystričania v Bratislave ani raz v zápase neviedli, ale vždy sa dokázali dotiahnuť a 77 sekúnd pred koncom tretej tretiny Jordan Hickmott s výrazným prispením brankára Slovana Vladislava Habala vyrovnal na 4:4. V predlžení mali viac šťastia domáci, keď Slovinec ŽIga Pance po piatkovom dueli vo Zvolene opäť rozhodol v nadstavenej päťminútovke. Pomohol mu aj kanadský brankár hostí Tyler Beskorowany, po jeho neistom zákroku sa puk po strele Panceho dokotúľal za bránkovú čiaru. Bystričania prišli o sériu siedmich víťazstiev.

"Sme spokojní s víťazstvom. Zranení hráči sa vracajú do zostavy a zapracúvajú sa do tímu. Boli by sme radi, keby sme išli do play-off z druhého miesta. Ešte to však nemáme isté," uviedol tréner Slovana Bratislava Roman Stantien pre RTVS.

Karhan v premiére neuspel v Púchove, líder z B. Bystrice vyhral gólom z pokutového kopu
Futbalisti Dukly Banská Bystrica zvíťazili nad B-tímom Ružomberka 1:0 na jeho ihrisku a odpútali sa na tri body od Dubnice nad Váhom na čele tabuľky II. ligy. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA


"Nie som spokojný s výkonom v prvých dvoch tretinách. V tretej tretine sme hrali s väčšou intenzitou a viac do tela a podarilo sa nám vyrovnať. Najdôležitejšie je, aby hráči zostali zdraví a hrali tak ako v tretej tretine v Bratislave," skonštatoval Dan Ceman, kouč Banskej Bystrice.

Hokejisti Košíc využili výhodu domáceho ľadu a zdolali hráčov Zvolena 4:1. Košičania nastúpili až bez 12 hráčov základnej zostavy, napriek tomu už po 149 sekundách viedli 2:0. O rýchle góly domácich sa postarali Juraj Majdan a Juraj Milý. V druhej tretine v 35. min zvýšil náskok Košíc Denis Paršin a tento skúsený 34-ročný ruský legionár na konci zápasu aj pečatil výsledok gólom do prázdnej bránky.

Okrem toho si pripísal na konto aj jednu asistenciu. Hostia spod Pustého hradu odpovedali až za stavu 0:3 v 38. min gólom amerického obrancu Williama Blaisa Corrina, ale to bolo z ich pohľadu všetko. Zvolenčania prišli do Košíc už bez kanadského trénera Dona Nachbaura, ktorého odvolali pre neuspokojivé výsledky a nie dobrú atmosféru v tímu.

V skupine o 7.- 12. miesto dosiahli dôležité víťazstvo hokejisti Nitry, ktorí doma zdolali Michalovčanov 5:3. Hostia zo Zemplína už po 105 sekundách viedli 2:0, ale potom domáci piatimi gólmi v sérii otočili skóre a už na jeden bod sa v tabuľke priblížili práve Michalovciam na siedmom mieste.

Nádej pre Michaela Schumachera! Náročná operácia môže všetko zmeniť
Michael Schumacher sa z nehody na lyžiach zotavuje už viac ako 6 rokov. Jeho rodina takmer nikdy nehovorí o jeho stave. To sa ale možno čoskoro začne meniť. Bývalú hviezdu Formule 1 čaká vážna operácia! Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth


Tipsport liga 2019/2020 - nadstavba - 7. kolo skupiny o 1.-6. miesto

HC Košice - HKM Zvolen 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Góly: 2. Majdan (Paršin, Pavlin), 3. Milý (Faith, Zeleňák), 35. Paršin (Pavlin), 60. Paršin (Jokeľ) - 38. Corrin (Thompson)

HC Slovan Bratislava - HC '05 iClinic Banská Bystrica 5:4 po predĺžení (2:1, 1:0, 1:3 - 1:0)
Góly: 4. Viedenský, 18. Basaraba (Kytnár, St. Pierre), 26. Basaraba (St. Pierre, R. Bondra), 53. R. Bondra (Meszároš, St. Pierre), 63. Pance (Bačík, Kytnár) - 17. Hickmott (Ihnačák, Owens), 48. Owens (Kriška, Hričina), 51. Ihnačák (Stupka), 59. Hickmott (Cardwell, Bartánus)

Zostávajúci nedeľňajší program - 7. kolo skupiny o 1.-6. miesto:
HK Poprad - HC Dukla Trenčín (17.00)

Tipsport liga 2019/2020 - nadstavba - 7. kolo skupiny o 7.-12. miesto:
HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Góly: 6. Yellow Horn (Kollár, Buček), 10. Fominych (Minárik), 24. Yellow Horn (Morrison, Kollár), 35. Minárik (Kubka), 44. Blackwater (Morrison) - 1. Lalancette (Korhonen), 2. Hvila (Toma), 54. Hančák

Zostávajúci nedeľňajší program - 7. kolo skupiny o 7.- 12. miesto:

MAC Budapešť (Maď.) - HC 07 WPC Koliba Detva (17.00)
DVTK Jegesmedvék Miškovec (Maď.) - HC Mikron Nové Zámky (17.30)

Messiho devätnásty gól bol aj víťazný. Uspeli sme aj vďaka systému VAR, priznal tréner FC Barcelona
FC Barcelona je späť na čele španielskej najvyššej súťaže po sobotňajšom triumfe nad Realom Sociedad 1:0. Je to dielo najmä argentínskeho lídra Lionela Messiho, ktorý v 81. min premenil pokutový kop. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA