Senátor Bernie Sanders varuje Rusko, aby „zostalo mimo amerických volieb“
22 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Demokratický senátor Bernie Sanders odsúdil Rusko za ich ohlásené pokusy pomôcť jeho kampani a povedal im, aby „zostali mimo amerických volieb“. Informuje BBC.


Sanders v piatok povedal, že americkí predstavitelia mu minulý mesiac oznámili informácie o úsilí Ruska o pomoc pri jeho kampani. V prejave v Bakersfielde v Kalifornii Sanders povedal, že nie je jasné, ako chce Rusko zasahovať. 78-ročný senátor Vermontu však povedal, že sa dôrazne stavia proti akýmkoľvek pokusom o pomoc. Ten odsúdil ruského prezidenta Vladimíra Putina ako „autokratického zlodeja,“ ktorého vláda „použila internetovú propagandu aby narobila chaos v našej krajine“.

„Povedzme si úprimne, Rusi chcú podkopávať americkú demokraciu rozdelením nás a na rozdiel od súčasného prezidenta som pevne proti ich úsiliu a akejkoľvek inej zahraničnej pomoci, ktorá chce zasahovať do našich volieb,“ uviedol Sanders.

Slimák citlivý na klímu pomenovaný po Grete Thunberg
Okrem časopisu Osoba roka a nominácie na Nobelovu cenu mieru získala dospievajúca aktivistka v oblasti klímy Greta Thunbergová nové ocenenie vo vedeckej komunite. Informuje portál RT. „Craspedotropis gretathunbergae“ je nový druh suchozemského... Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


Sanders je v súčasnosti považovaný za favorita amerických volieb, ktorý ich môže vyhrať za demokratov. Nikto však nevidel žiadny dôkaz o ruskej snahe pomôcť Sendersovej kampani. Washington Post v piatok uviedol, že americký prezident Donald Trump a ďalší zákonodarcovia USA boli informovaní o údajných snahách Ruska pomôcť pánovi Sandersovi. Vyšší predstavitelia spravodajských služieb sa tiež domnievajú, že sa Rusko snaží zasahovať do novembrových volieb s cieľom pomôcť prezidentovi Trumpovi zvíťaziť. Členom House Intelligence Committee (legislatívna komisia) bolo povedané na konferencii „za zatvorenými dverami“ 13. februára, že Rusko uprednostnilo Trumpa. Ten navrhol na piatkovom zasadnutí v Nevade, aby sa ruské zasahovanie do amerických volieb považovalo za „zvesť“, ktorú začali demokrati.

"Vidím týchto demokratov, ktorí nerobia nič, ako hovoria, že Putin chce mať istotu, že bude zvolený Trump. A sme tu zas," uviedol Trump.

Ľudský mozog nájdený v kamióne na hraniciach medzi USA a Kanadou
Colní úradníci USA zabavili neobvyklý objav, keď vykonali náhodnú kontrolu na kanadskom poštovom kamióne a našli ľudský mozog vo vnútri sklenenej nádoby. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Timotej Dudka