Ľudský mozog nájdený v kamióne na hraniciach medzi USA a Kanadou
21 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Colní úradníci USA zabavili neobvyklý objav, keď vykonali náhodnú kontrolu na kanadskom poštovom kamióne a našli ľudský mozog vo vnútri sklenenej nádoby. 


BBC informuje, že Mozog bol nájdený na moste Blue Water Bridge medzi Michiganom a kanadskou provinciou Ontario. Uviedla to Colná a hraničná ochrana Spojených štátov (CBP). Zásielka bola označená ako „starožitná ukážková vzorka“.

Zásielka pochádza z Toronta a bola určená do Kenoshy vo Wisconsine. "Po otvorení zásielky dôstojníci CBP zistili, že balík obsahuje vzorku ľudského mozgu vo vnútri sklenenej nádoby z číreho skla bez akejkoľvek dokumentácie na podporu jej zákonného vstupu do Spojených štátov," uviedla agentúra vo vyhlásení.



Riaditeľ CBP Michael Fox uviedol, že ľudia si musia pamätať na pravidlá, ktoré stanovilo Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), americký národný inštitút verejného zdravia. CDC má prísne pravidlá týkajúce sa povolení na dovoz zásielok „ako je tento“. CBP požiadalo o radu CDC ohľadom pravidiel týkajúcich sa „infekčných biologických činiteľov, infekčných látok a konečnom umiestnení vzorky“.

Toto nie je prvá zvláštnosť, ktorú našli colní pracovníci USA. V roku 2014 na medzinárodnom letisku v Los Angeles zachytili 67 živých obrovských afrických slimákov na ceste z Nigérie do Kalifornie. Masívne mäkkýše, ktoré sú v USA zakázané, boli neskôr spálené, pretože môžu mať škodlivé parazity. V roku 2006 CBP zhabalo osem ton prehistorických fosílií, vrátane vajíčok dinosaurov, o ktorých sa domnievali, že boli prepašované z Argentíny na fosílne vystúpenie v Arizone.

Rusko zasahuje, aby pomohlo Trumpovi vyhrať znovuzvolenie
Americké vládne agentúry varovali, že Rusko sa v novembri pokúsi pomôcť prezidentovi Donaldovi Trumpovi, aby bol opäť zvolený za prezidenta USA. Informuje BBC. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Timotej Dudka