Z Matoviča je zrazu mierotvorca, jeho návrhy sú však falošné (Peter Haluza)
20 | 02 | 2020 I Peter Haluza

Nečakaný prerod šéfa OĽaNO, ktorý volá po spojení koalície a opozície, je už len pozvoľným dojazdom jeho predvolebnej kampane.


„Chcel by som z tohto miesta v mene nášho hnutia vyzvať všetkých, aj opozíciu aj koalíciu, že keď to so Slovenskom myslíme dobre, tak skúsme si dať všetci studenú sprchu. Skúsme si sadnúť za jeden rokovací stôl a spoločne sa dohodnúť, ako pomôcť ľuďom, ako reálne pomôcť ľuďom, ako nielen si robiť predvolebnú kampaň...“ vyriekol Igor Matovič na svojej stredajšej tlačovej besede k situácii v parlamente, ktorý
MIMORIADNE: Danko opätovne prerušil rokovanie parlamentu kvôli Beblavému
Schôdza je do štvrtka do 9. hodiny opätovne prerušená. Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | redakcia, TASR
poslanci okolo M. Beblavého.

Pointou návrhu šéfa OĽaNO je, aby koalícia aj opozícia spoločne predložili návrhy zákonov o trinástych dôchodkoch pre penzistov, dvojnásobné zvýšenie rodinných prídavkov, zrušenie diaľničných známok pre autá do 3,5 tony a Istanbulský dohovor hneď ako prvé body po parlamentných voľbách.

Blokovanie parlamentu Beblavého kumpánmi je znásilňovaním demokracie
Teror tortových „hrdinov“ pokračuje Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Nuž ale zamyslime sa... Môže toto Igor Matovič vôbec myslieť vážne? Jeho naivná predstava, že si napríklad ĽSNS a PS/Spolu sadnú za jeden rokovací stôl a vytvoria, predložia, prípadne schvália nejaký návrh? „HA-HA-HA“, povedal by na to Štefan Harabin, keby ho ešte vôbec niekto počúval.
Kam vôbec takýto nápad zaradiť?

Matovičova dobromyseľnosť (naivita) je však iba predstieraná. Rád by si aj z tohto uchmatol kúsok pre seba. Nuž, pravdupovediac, je to marketér. Lenže ako politik zlyhal. Čisto populisticky vyhlasuje, že aj vlk bude sýty, aj baran ostane celý. Lenže Matovič nie je bača, ktorý pasie svoje ovečky. Matovič je vlk, ktorý sa tvári, že práve on teraz prináša nadnesené veľkodušné riešenie s cieľom „chrániť záujmy občana“. Odpoveď na celú túto frašku je pritom dosť jasná: Matovič vie iba to ako sa robí predvolebná kampaň. O politike riadení štátu však nemá ani páru.

Musíme si však pripomenúť, že tu ide o kampaň toho istého človeka, ktorý na rovnakej tlačovke volal po zastavení predvolebnej kampane formou blokovania parlamentu. Ten, ktorý volal po riešení situácie bez emócií, keďže on sám má na emóciách postavený celý svoj politický marketing!

Kleptokraciu vymeníme za bláznokraciu?
Igor Matovič premiérom? Ak by sa stal Matovič premiérom, došlo by skutočne z zmene. Kleptokraciu vymeníme za bláznokraciu. Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | Peter Bachan

Teraz Igor Matovič volá po riešení pre ľudí.

Ako Matovič povedal: „Takže myslím si, že naozaj dobre, stačilo, po dvoch dňoch by sme mohli skľudniť hormón, sadnúť si za stôl a dohodnúť sa.“

Nuž, skľudniť hormón by mali všetci, ktorí naleteli na Matovičovu politiku „mierotvorcu“. Jemu totiž nikdy reálne o občanov nešlo. Na dôkaz pripomeňme jeho postoj z roku 2011, kedy jeho poslanci nezahlasovali za navýšenie eurovalu a dôveru vláde Ivety Radičovej. Práve on tak bol spolustrojcom návratu Roberta Fica k moci. Vtedy nechcel sedieť za jednym stolom s nikým. Vtedy sa len nechal vyviezť do parlamentu na chrbáte SaS a odtrhol si svoj krajec koláča, aby mohol ísť ďalej sám. Igor totiž nie je žiaden tímový hráč.

Matovičov návrh na odloženie riešenia dôchodkov, prídavkov, diaľničných známok a Istanbulského dohovoru a riešenie týchto vecí povolebnou spoluprácou opozície aj koalície je neúprimný, zavádzajúci a falošný. Pretože je jednoducho nerealizovateľný. A Matovič,  ktorý si je toho dobre vedomý, to teraz hrá na obe strany. Keďže nepiekol tú tortu on sám, tvrdí, že sa bude podávať až potom, keď ju bude krájať on sám.

Bojovníci z OĽaNO možno nie sú až tak čístí ako tvrdia
Dohadzujú si matovičovci miesta? Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Gabriel Matta