Studenič s gólom aj asistenciou prvou hviezdou zápasu, Binghamton vyhral štvrtýkrát v sérii
20 | 02 | 2020 I SITA

Slovenský hokejista Marián Studenič sa v nižšej zámorskej súťaži AHL dostáva do solídnej formy. Gólom a asistenciou pomohol svojmu tímu Binghamton Devils k triumfu na ľade Toronta Marlies 5:3.


Domáci viedli 1:0, ale ešte v prvej tretine hostia otočili na 1:3 aj zásluhou gólu a asistencie 21-ročného slovenského krídelníka. Studeničov gól sa zrodil po prevzatí puku pri mantineli a bleskovom nakorčuľovaní si do výhodnejšej pozície medzi útočnými kruhmi.

Po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Binghamton sa v Severnej divízii AHL na jeden bod priblížil k pozícii zabezpečujúcej účasť v play-off, kde sa nachádza práve Toronto.

Šport: Alan Hutton sa v 35 rokoch rozhodol ukončiť svoju futbalovú kariéru, Rumunka Halepová postúpila na turnaji WTA
Počas prvého testovacieho dňa pred novou sezónou formuly 1 boli najrýchlejšie monoposty Mercedesu. Kým prvú stredajšiu časť vyhral Fín Valtteri Bottas, v popoludňajších jazdách bol najlepší šesťnásobný majster sveta Lewis Hamilton. V oboch... Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | SITA


Binghamton vyhral štvrtý zápas v neprerušenom slede a Studenič si počas tejto minisérie pripísal tri góly a tri asistencie. Odchovanec skalického hokeja celkovo má v tejto sezóne AHL 13 bodov za 6 gólov a 7 asistencií, až do februára sa mu veľmi nedarilo.

Pre zranenie vynechal takmer celý súťažný január, ale teraz sa dostáva do pohody. Využíva najmä svoju rýchlosť a dôsledné korčuľovanie, ktorými upútal aj trénera slovenskej reprezentácie Craiga Ramsayho. Aj preto si ho ponechal v tíme vlani na "domácom" svetovom šampionáte v Bratislave a Košiciach.

"Korčuľovanie je najsilnejšou stránkou mojej hry, takže sa snažím korčuľovať najlepšie ako viem. Usilujem sa hráčov obchádzať najmä po stranách." uviedol Marián Studenič nedávno pre klubový web, cituje ho portál slovaknhl.sk. Mladík z útoku Binghamtonu nemá problém s motiváciou: "Ak chcem byť v budúcnosti úspešný, musím dať do toho 100 percent. Je tam teda veľa motivácie. Tou najväčšou je zahrať si v NHL,“ dodal Studenič.

Ovečkin neboduje, Washington prehráva. Musíme byť lepšie pripravení, hovorí Pánik
Hokejisti Washingtonu Capitals neprežívajú práve najlepšie obdobie. Z posledných piatich duelov vyhrali jediný a prepadli sa až na štvrté miesto tabuľky Východnej konferencie NHL. Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | SITA