Ako sa Kiska nachytal na vlastných klamstvách
19 | 02 | 2020 I Peter Bachan

Rozhovor dvoch popradských pozemkových podvodníkov - Andreja Kisku a Michala Šuligu


V úvode druhého uniknutého videa, na ktorom sa podnikateľ Šuliga priamo baví s Andrejom Kiskom o podvodoch s pozemkami vo Veľkom Slavkove, sa objavilo aj vysvetlenie ku klamstvám, ktoré odhaľujú medializované informácie. Prinášame Vám ich prepis v plnom znení.
Text z videa:

Vo Vysokých Tatrách fungovala v 90. rokoch pozemková mafia, ktorá prichádzala podvodným vydržaním (osvedčením u notára) cudzích pozemkov k obrovským majetkom. Súčasťou reťazca takýchto biznisov bol aj Andrej Kiska.


Kiska celý čas tvrdil, že bol podvedený, že pôvodného vlastníka, predávajúcich a ani sprostredkovateľov v podstate nepoznal, no Kiska klamal.


V súdnom spise sa píše, že Kiska sa na základe inzerátu išiel pozrieť do Veľkého Slavkova na stavebný pozemok, ktorý predávala firma Stavrea (Michal Šuliga). Sprostredkovateľ z danej firmy mu ponúkol aj pozemok na druhej strane cesty. Išlo práve o lukratívnu 1,2-hektárovú parcelu pána Franca. Kúpnu zmluvu na pozemok od firmy Stavrea Kiska podpísal 26. mája 1999.


To znamená, že pozrieť sa tam bol najneskôr v máji. Lenže Francov pozemok bol zjavným podvodom vydržaný (osvedčený) firmou Agras (Vojtech Kliment) až notárskou zápisnicou z 3. júna 1999. Pozemok si tak Kiska obzeral ešte pred jeho odcudzením. Kiska na tieto fakty neodpovedal. Kiska klamal.


KAUZA: Kiska kupoval pozemky v Tatrách priamo od mafiánov
Exprezident SR a šéf strany Za ľudí Andrej Kiska vedome kupoval pozemky v Tatrách od bossa tatranského podsvetia Milana Reichela. Dokazuje to video zverejnené na sieti youtube. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | redakcia

Kiska tiež tvrdil, že sprostredkovateľa predaja pozemku Michala Šuligu videl pri obhliadke prvý krát v živote. Šuliga pritom pracoval pre Kisku na stavbe jeho nebankoviek a na súde Kisku oslovoval ako Andrej. Kiska opäť klamal.


Ak Kiska na súde hovoril pravdu, firma Agras pozemok vydržala len krátko po tom, čo sa naň Kiska bol pozrieť. Následne v priebehu júla 1999 bol pozemok prevedený na zjavného bieleho koňa (Júliusa Sirotského), pričom vklad v jeho prospech vykonal kataster za dva dni. O ďalšie dva dni pozemok kúpil Kiska.


Na otázku, či Kiskovi nebolo čudné, že na pozemok sa bol pozrieť zjavne pred májom 1999 a kupoval ho od niekoho, kto ho získal až v júli toho istého roku, Kiska neodpovedal. Kiska by musel opäť klamať alebo priznať, že je do podvodu od počiatku zapojený.


Na internete sa objavilo druhé video s Andrejom Kiskom o pozemkoch
Anonym zverejnil ďalšie video o pozemkovom spore Andreja Kisku. Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | redakcia, info.sk/TASR

Kúpa pozemku, ktorý zjavne neoprávnene odcudzil Francovi, nebola pre Kisku zďaleka jedinou investíciou do pozemkov vo Veľkom Slavkove.  Kiska kupoval pozemky priamo od firmy Stavrea (Michal Šuliga) aj od firmy Agras (Vojtech Klimek), a to v rovnakom období, v akom došlo k prevodu Francovho pozemku. Kiska tak vrátane Francovho pozemku kúpil spolu až 10 pozemkov.


To, že tvrdil, že nepoznal ani Šuligu ani Klimeka je lož, keďže s nimi podpisoval kúpnopredajné zmluvy. To, že Kiska klamal, snáď ani nie je potrebné opakovať. Dôkazom je zmluva s Kiskovým podpisom, ktorú uvidíte vo videu.


Čo všetko výhodne nadobudol Andrej Kiska sa je možné dozvedieť aj z rozsudku Okresného súdu v Poprade:


Z kúpnych zmlúv uzatvorených medzi predávajúcim Stavrea, a to zo dňa 26. 5. 1999, zo dňa 13. 7. 1999, ako aj kúpnou zmluvou medzi spoločnosťou Agras a kupujúcim žalovaným (Kiska) zo dňa 13. 7 vyplýva, že žalovaný (Kiska) nadobudol v tom čase v lokalite aj pozemky:


parc. č. 697/7 o výmere 1134 m2,


parc. č. 697/8 o výmere o výmere 962 m2,


parc. č. 699/89 o výmere 740 m2,


parc. č. 699/92 o výmere 849 m2,


parc. č. 699/97 o výmere 473 m2,


parc. č. 697/3 o výmere 2010 m2,


parc. č. 699/86 a parc. č. 699/92 a parc. č. 699/97 v 1/3.




Screenshot videa

A teraz čerešnička na torte:

Kiska povedal Francovi, že si bude peniaze nárokovať od osoby, od ktorej pozemok kúpil. Ide pritom o zjavného bieleho koňa (Júliusa Sirotského). Ten pracoval ako robotník. Bez majetku.


Kiska aj na stretnutí s Francom priznal, že vymôcť peniaze od Sirotského bude zrejme ťažké. V danom prípade však išlo iba o 1800 eur. Aby dal Andrej Kiska pred voľbami veci aj mediálne do poriadku, tak navrhol Michalovi Šuligovi, že mu dá 2000 eur, ktoré on následne dá Sirotskému a ten ich okľukou pošle Kiskovi na účet, akože mu uhrádza škodu, ktorú mu mal predajom Francovho pozemku spôsobiť.


Na videu z decembra 2019 uvidíte, ako sa o tom rozprávajú. Podvodník Kiska však premýšľa aj o alternatíve. Kiska chce oklamať celé Slovensko. O tom však nabudúce.


Predtým Kiska tvrdil, že o žiadnom Francovi nikdy nepočul ani ho nevidel. Povedal to aj napriek tomu, že Francova a Kiskova mama spolu vyrastali a Kiskova rodina chodila k Francovi ako k zubnému lekárovi. Franc mal na pozemku aj po roku 1999 tabuľu, že pozemok je jeho a to aj so svojim menom.


Aj napriek tomu Kiska naďalej tvrdil, že o Francovi nikdy nepočul. Francova rodina tieto Kiskove slová vnímala ako falošné a cítila veľkú krivdu. Kiska klamal. A možno sa kvôli Kiskovi cíti zle aj celá podarená pozemková partička z Vysokých Tatier. Michal Šuliga, Julo Sirotský, Milan Reichel a ďalší. Pretože ich biznis partner Kiska klamal a podvádzal ešte viac ako oni sami.


Kiska klamal v priamom prenose (Peter Haluza)
Debata o voľbách zo zahraničia je búrkou v pohári vody Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | Peter Haluza