Poslanci PS/ Spolu odmietajú opustiť rečnícky pult v parlamente, budú za ním aj v noci
18 | 02 | 2020 I SITA

Nebojíme sa pána Danka a ani jeho vyhrážok, hovorí Beblavý


Skupina nezaradených poslancov z koalície Progresívne Slovensko (PS)/Spolu chce ďalej pokračovať v parlamentnom proteste s tým, že odmietajú opustiť rečnícky pult v rokovacej sále. Vyhlásil to poslanec Miroslav Beblavý. Odmietol však prezradiť detaily ďalšieho postupu.

Ako však neskôr povedal agentúre SITA poslanec Martin Poliačik, za rečníckym pultom zostanú celú noc a aj zajtra. Predseda parlamentu Andrej Danko zo Slovenskej národnej strany (SNS) musel dnes schôdzu snemovne prerušiť dozajtra rána po tom, čo poslanci z koalície PS/Spolu obsadili rečnícky pult.

Ľudia si sociálne istoty zaslúžia aj pred voľbami
Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu do veľkej miery napovie, aké môže byť usporiadanie politických síl na Slovensku. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Peter Haluza


„Nebojíme sa pána Danka a ani jeho vyhrážok. Môže nám zobrať platy, ale myslím si, že každému je jasné, že to nerobíme kvôli platom,“ povedal Beblavý. Poďakoval poslancom opozície, ktorí sa protestujúcich zastali a podľa Beblavého im sľúbili pomoc v prípade inzultácie.

Za otvorenie a program mimoriadnej schôdze parlamentu hlasovali poslanci Smeru - sociálnej demokracie, SNS, strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko a časť nezaradených poslancov. Zákonodarci budú na schôdzi rozhodovať o zvýšení rodinných prídavkov o sto percent, trinástom dôchodku pre penzistov, zrušení diaľničných známok pre autá do 3,5 tony a o Istanbulskom dohovore.

Vláda schválila zmenu a vyjadrila súhlas s Istanbulským dohovorom
Ako informoval v utorok Úrad vlády SR, vláda názor na Istanbulský dohovor nemení a naďalej s ním nesúhlasí. Po dohode s NR SR a v zmysle návrhu prezidentky SR išlo len o formálne upravenie uznesenia, aby nevznikli pochybnosti pri... Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | TASR


„Vzhľadom na to, že ide o obrovskú sumu a snahu o atentát na naše spoločné hospodárenie a život po voľbách, pristúpili sme k mimoriadnemu, aj keď mierumilovnému, protestu. Zablokovali sme obštrukciou rokovanie parlamentu,“ poznamenal Beblavý.

Mimoriadna 58. schôdza Národnej rady SR je prerušená dozajtra do 9:00. Dôvodom sú práve šiesti poslanci z koalície PS/Spolu Miroslav Beblavý, Jozef Mihál, Martin Poliačik, Alan Suchánek, Simona Petrík a Viera Dubáčová, ktorí ani po opakovaných výzvach Danka neopustili rečnícky pult.