EÚ rozšírila zoznam nespolupracujúcich daňových rajov
18 | 02 | 2020 I SITA

Európska únia pridala štyri krajiny na zoznam nespolupracujúcich daňových rajov.


Ministri financií EÚ sa rozhodli na zoznam jurisdikcií, ktoré nezrealizovali nutné daňové reformy, zaradiť Kajmanské ostrovy, Palau, Panamu a Seychelské ostrovy. Európska únia totiž vytvorila systém sankcií voči tým, ktorí sa podľa nej dopúšťajú neférového poskytovania schém na vyhýbanie sa daniam.

"Zoznam nespolupracujúcich daňových jurisdikcií pomáha reálnemu zlepšovaniu globálnej daňovej transparentnosti," povedal eurokomisár pre hospodárstvo Paolo Gentiloni.

"Naši občania očakávajú, že najbohatší jednotlivci a korporácie budú platiť férový podiel daní a každá jurisdikcia, ktorá im umožňuje, aby sa tomu vyhýbali, musí čeliť následkom," dodal eurokomisár.

Na zozname nespolupracujúcich jurisdikcií už doteraz bolo osem krajín, a to Americká Samoa, Fidži, Guam, Samoa, Omán, Trinidad a Tobago, Vanuatu a Americké Panenské ostrovy.

Ruskí agenti GRU chcú prerušiť podmorské internetové káble pri pobreží Írska
Tímy ruských agentov boli vyslané do Írska, aby zmapovali podmorské internetové káble s cieľom „prerušiť komunikáciu v čase konfliktu“. Informuje RT. Oceán na pobreží Írska, ktoré leží na západnom okraji Európy, skrýva na dne trinásť... Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Timotej Dudka