Hongkonský súd nariadil inštaláciu kamier na sledovanie činnosti obžalovaného, ktorý bol prepustený na kauciu
16 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Technik, ktorý bol obvinený z výroby bomby vo vidieckom dome v severnom Hongkongu, bude čeliť nepretržitému dohľadu po tom, čo bol v piatok prepustený na kauciu. Informuje portál South China Morning Post.


Sudca najvyššieho súdu nariadil inštaláciu kamier v dome, kde obžalovaný Albert Wong Sung-hau (29) býva. Tak isto aj v sklade, v ktorom pracuje, a ešte na troch ďalších miestach, na ktorých sa často vyskytuje.

Wong čelil obžalobe kvôli výrobe výbušnej látky dinitrotoluénu (DNT) 16. januára v Sheung Shui. Sudca tiež nariadil Wongovi zaplatiť kauciu v hotovosti vo výške 600 000 HK (71 321 eur).

Wong je povinný sa hlásiť na policajnej stanici každý deň a bolo mu zakázané opustiť mesto.

Hongkongské súdy vo všeobecnosti nevyžadujú inštaláciu sledovacích kamier ako súčasť kaucie, takže ide o vcelku neobvyklý prípad. Súd taktiež uviedol, že pre súdy je často ťažké rozhodnúť sa, či udeliť kauciu, pretože je ťažké posúdiť, či by obžalovaný opakovane porušil svoje práva alebo aby ušiel.

VIDEO: Zruční piloti dokázali pristáť aj napriek extrémne silnému vetru
Pristátie osobného lietadla v Londýne bolo narušené silným vetrom búrky Dennis. Lietadlo urobilo takmer vertikálne pristátie, pričom sa vznášalo nad pristávacou dráhou. Informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Marek Molnár