Pápež zvolal na rok 2022 biskupskú synodu, o téme ešte rozhodne
15 | 02 | 2020 I TASR

Pápež František zvolal na rok 2022 biskupskú synodu, oznámil v sobotu Generálny sekretariát Synody biskupov v komuniké, z ktorého cituje tlačová agentúra AFP.


Pápež stanovil termín na zasadnutí 15. riadnej rady Generálneho sekretariátu Synody biskupov, ktoré sa konalo 6. februára. Hlava katolíckej cirkvi si vyberie jednu z troch predložených tém synody.

Návrhy budúcej témy sú výsledkom konzultácií s biskupskými konferenciami, východnými cirkvami, vatikánskymi dikastériami a rehoľami, vysvetľuje spravodajský webový portál Vatican News.

Vatikán tiež vyjadril podporu mimovládnym organizáciám a vládam, ktoré pomáhajú migrantom. "Počas diskusie sa ukázala i potreba naliehavo vyjadriť solidaritu s bratmi a sestrami zapojenými do drámy nútenej migrácie," uvádza sa v komuniké.

"Množstvo ľudí sa musí následkom vojny a ekonomickej nerovnosti premiestňovať z jednej krajiny do druhej, hľadajúc prácu alebo úrodnejšiu pôdu. Ľudia utekajú aj pred náboženským prenasledovaním, terorizmom či environmentálnou krízou," zdôraznil Vatikán vo svojom odkaze a vyzval na opatrnosť pred obchodovaním s ľuďmi.

"Ľudia sú zdezorientovaní, rodiny sú rozbité, ženy a deti sú nútené k prostitúcii," pokračuje odkaz. Vatikán záverom vyjadril spolupatričnosť s chudobnými, maloletými a cudzincami.

Čína porazila USA v kľúčových patentoch na zabezpečenie technologickej dominancie
Čínske spoločnosti prekonali svojich amerických konkurentov pri pretekoch v technologických patentoch, uvádza sa v nedávnej štúdii spoločnosti Nikkei. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár