ŠKANDÁL: Prezident biatlonu musí kvôli 400-tis. dlhu sledovať majstrovstvá sveta z domu
13 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Osem slovenských reprezentantov sa predstaví na Majstrovstvách sveta v biatlone v talianskej Anterselve, no prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Peter Vozár zostáva doma. A to ich bude sledovať z tejto pozície vôbec prvý krát.


Dôvodom je vyše 400-tisícový dlh, ktorý mu nechalo predošlé vedenie. Tieto informácie zverejnil portál topky.sk.

Peter Vozár 28. decembra 2019 nahradil vo funkcii prezidenta SZB Tomáša Fuska. Majstrovstvá sa zmiešanou štafetou začnú už vo štvrtok 13. februára 2020. Ako prezident SZB Vozár nebude priamo v dejisku svetového šampionátu. „Je to z toho dôvodu, že SZB momentánne bojuje s obrovským dlhom viac než 400-tisíc eur, ktorý mi tu zanechalo predošlé vedenie. Pre mňa ako prezidenta je prvoradá podpora štátnej reprezentácie a mládeže. Aj preto som sa rozhodol nevycestovať do Anterselvy, ale radšej posilníme servisný a realizačný tím. V dejisku MS budeme mať fyzioterapeuta a tiež lekára, čo minulé roky nebolo," skonštatoval.
Nádejná Fialková

Prezident SZB očakáva najlepšie výkony od 27-ročnej Paulíny Fialkovej, ktorá sa bude snažiť nadviazať na úspechy Anastasie Kuzminovej z nedávnej minulosti. „Paulína Fialková má najvyššie ambície. Je to športovkyňa svetového formátu a s tlakom, ktorý je na ňu vyvíjaný, je vyrovnaná. Je veľmi rýchla a má vyrovnanú rytmickú streľbu. Radšej má kontaktné preteky, ale môže uspieť vo všetkých disciplínach. Samozrejme, každého by potešila medaila, ale aj umiestnenia do 10. miesta budú veľkým úspechom. V prípade ostatných reprezentantov by sme chceli, aby boli výsledky lepšie než v doterajšom priebehu Svetového pohára."
Nadväzovať kontakty

Vozár by chcel nadväzovať diplomatické kontakty a plánuje vycestovať na marcové podujatie Svetového pohára v Novom Měste na Morave. Neúčasť vedenia SBZ na MS v Anterselve súvisí podľa neho výlučne s ekonomickým šetrením. „Nechceme ísť tou cestou ako v minulosti, že na vrcholné podujatia chodili zväzoví funkcionári a chýbalo servisné zabezpečenie alebo lekár. Ak si mám vybrať či na svetové podujatie pôjdem ja alebo napríklad lekár našej výpravy, tak aj do budúcnosti budem presadzovať, aby išiel lekár alebo iný člen realizačného tímu," uviedol Vozár.

Hovorili mu, že nebude hrať na profesionálnej úrovni. V Bratislave však St. Pierre absolvoval jubilejný 1000. zápas
Hokejisti bratislavského Slovana si v stredu upevnili druhé miesto tabuľky Tipsport ligy, keď v domácom prostredí zdolali MAC Budapešť 4:3 po predĺžení. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | SITA