Muž sa snažil o beštiálny čin. Exmanželku polial kyselinou
12 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová
Muž v okrese Prievidza (42) sa pokúsil ublížiť svojej manželke tak, že ju polial kyselinou.

Podľa informácií, ktoré zverejnila polícia na sociálnej sieti, ho prievidzský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

„Obvinený sa mal pokúsiť vyliať na hlavu svojej 39-ročnej exmanželky doposiaľ presne nezistené množstvo agresívnej tekutiny, s úmyslom jej spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví. Mal sa ju pokúsiť zasiahnuť do tváre, čo sa mu našťastie nepodarilo. Napadnutá žena sa inštinktívne uhla a len vďaka jej okamžitej a duchaprítomnej reakcii jej nezasiahol celú tvár, najmä oči,“ uviedla trenčianska polícia.

Útočník kyselinou ženu zasiahol a spôsobil jej zranenia s presne nezistenou dobou liečenia a sťaženie obvyklého spôsobu života. Polícia dodáva, že vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného.

Sudca Okresného súdu v Prievidzi rozhodol, že útočník bude stíhaný väzobne. Za tento skutok mu v prípade preukázania viny hrozí na štyri až desať rokov.

AKTUALIZOVANÉ: Pošty v Holandsku zasiahli 2 explózie, mohlo ísť o balíkové bomby
Výbuchy explodovali v dvoch poštových zariadeniach v dvoch rôznych holandských mestách, pričom k druhému výbuchu došlo len pár minút po prvom. Policajti podozrievajú balíkové bomby. Informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Marek Molnár