Freddie Mercury predpovedal svoju smrť: Takto to chcel on sám!
10 | 02 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Je to už takmer tridsaťrokov, čo nás pomerne predčasne opustil slávny spevák Freddie Mercury. Tento rok by oslávil 74. narodeniny. Prial si vôbec dožiť sa takého veku? Tu je odpoveď.


Od smrti legendárneho speváka Freddieho Mercuryho ubehlo v novembri už 28 rokov. Frontman svetoznámej rockovej kapely Queen zomrel v 45 rokoch na komplikácie spojené s chorobou AIDS. U rokenrolových hviezd ale nebola predčasná smrť ničím výnimočným.

Mercury sám o vidine dôchodku nechcel nikdy ani počuť. "Žil som naplno, a ak zajtra umriem, bude mi to fuk. Dal som do toho všetko, čo som mal. Netúžim po tom, aby som žil do sedemdesiatich. Bola by to strašná nuda, " tvrdil legendárny spevák.

Posledným dňom života rockovej legendy bol prítomný jeho komorník Peter Freestone . Podľa neho Mercury dobre vedel, že sa blíži koniec, a tak urobil isté veľmi konkrétne kroky, vďaka ktorým smrť vlastne prechytračil, mal nad ňou psychologicky navrch.

"Vedel, čo prichádza, o to ide. Rozhodol sa dva týždne pred koncom, že už nebude brať žiadne lieky, čo ho udržiavali nažive. Bral už len tie proti bolesti. Tak mal všetko pod kontrolou, hoci ho choroba zabíjala. Mal to pod kontrolou, "vysvetlil v relácii Lorraine.

Freddie Mercury o vzťahu s Eltonom Johnom: O čo prosil Elton pred smrťou Mercuryho?
Za mesiac uplynie 28 rokov od chvíle, čo nás opustil legendárny spevák Freddie Mercury. Toho spájalo priateľstvo s nemenej slávnym kolegom z brandže Eltonom Johnom. O čo Elton prosil v najťažších chvíľach na konci roka 1991? Čítať ďalej
25 | 10 | 2019 | Ján Prokop