V Bratislavskom kraji rozdelí Ministerstvo dopravy na cyklodopravu viac ako milión eur
08 | 02 | 2020 I SITA

V Bratislavskom kraji (BSK) rozdelí Ministerstvo dopravy a výstavby SR na cyklodopravu viac ako milión eur medzi ôsmich uchádzačov. Ministerstvo o tom informovalo na svojej internetovej stránke, kde zverejnilo mená úspešných uchádzačov o cyklodotáciu.


Vo výzve A - dotácia na projektovú dokumentáciu cyklodopravy uspeli dvaja uchádzači z BSK - Mesto Modra s príspevkom viac ako 57-tisíc eur a bratislavská mestská časť Vrakuňa s dotáciou viac ako 8-tisíc eur.

Vo výzve C1 - dotácia na výstavbu cyklistickej infraštruktúry uspelo hlavné mesto Bratislava s dotáciou viac ako 90-tisíc eur a obec Veľký Biel (okr. Senec) s príspevkom viac ako 311-tisíc eur.

Zatiaľ našťastie iba podozrenia smrtiaceho vírusu aj na Slovensku
Z obce Belá pri Varíne previezli vo štvrtok predpoludním na kliniku infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice v Martine pacienta s podozrením na koronavírus. Informácie o tejto udalosti priniesol portál Aktuality.sk. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | Dušan Guman


Vo výzve C2 - výstavba odstavných zariadení pre bicykle uspelo Mesto Malacky s dotáciou viac ako 204-tisíc eur, Mesto Senec so sumou viac ako 158-tisíc eur, obec Ivanka pri Dunaji (okr. Senec) s dotáciou viac ako 109-tisíc eur a obec Veľké Leváre (okr. Malacky) s príspevkom takmer 88-tisíc eur.

Na projekty cyklodopravy rozdelí ministerstvo celkovo 13 miliónov eur medzi 61 uchádzačov z celého Slovenska. Tí za pridelené dotácie postavia 50 kilometrov cyklotrás, vypracujú projekty na vybudovanie ďalších 50 kilometrov cykloinfraštruktúry a zabezpečia 1 200 odkladacích miest pre bicykle.

Ministerstvo vyčlenilo na projekty cyklodopravy pôvodne 6 miliónov eur, pre vysoký záujem však dotáciu navýšilo o ďalších 7 miliónov eur.

Študenti by volili liberálov, kotlebovcov a OĽaNO
Podľa študentských simulovaných volieb by sa do parlamentu nedostala ani jedna vládna strana Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | SITA