Šokujúci list List lady Diany napísaný krátko pred jej smrťou: Pravda o ktorej dodnes nikto nevedel!
02 | 02 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Tento rok je to už 23 rokov odo dňa, kedy zomrela obľúbená britská princezná Diana. Len málokto by očakával, že sa po takej dobe objaví niečo, o čom svet doteraz nepočul. Opak je ale pravdou!


Píše sa 31. august 1997. Krátko po polnoci dochádza v parížskom tuneli Pont de l'Alma k vážnej nehode. Onedlho svetom obletí tragická správa - medzi mŕtvymi je lady Diana, rozvedená britská princezná, exmanželka princa Charlesa. Jedna z najvýraznejších postáv britskej kráľovskej rodiny, ktorá svojho exmanžela do poslednej chvíle nenávidela.

Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour nedávno zaspomínala na posledné stretnutie s princeznou Dianou. Hoci žiarila v slušnom oblečení, inak to vraj moc príjemný pohľad nebol. Princezná na tom bola psychicky dosť zle.

Bola vtedy vraj veľmi osamelá, čo bolo poznať predovšetkým z toho, ako nešťastne znela, keď hovorila. Napriek tomu zanechala na novinárku z módneho časopisu veľký dojem, pretože mala na sebe dokonalý kostým značky Chanel v mätovej farbe.

Wintour s Dianou obedovala v hoteli Four Seasons. "Dlho hovorila o tom, ako osamelá sa cíti. A tiež príšerne osamelo vyzerala," zaspomínala šéfredaktorka magazínu Vogue v rozhovore s Tinou Brownovou.

Reč prišla aj na jej synov Williama a Harryho. "Hovorila o nich s takou láskou," vrátila sa Wintour späť v čase. Z osobnej skúsenosti vraj dokáže konštatovať, že Diana žila predovšetkým pre nich.

Teraz sa ale verejnosť dozvedela ďalšiu novinku. Paul Burrel, jej vtedajší správca nehnuteľností, dostal krátko pred smrťou list. V ňom Diana napísala: "Milujem svojho chlapca. Dúfam, že to, čo som im dala, im dodá potrebnú silu, vedomosti a stabilitu," napísala podľa britských médií Diana.

Práve jej synovia sú jedni z posledných ľudí, ktorí s Dianou pred tragickým okamihom hovorili. Princezná v osudný deň trávila čas so svojím vtedajším milencom Dodim Al-Fayedom a z Paríža mala ich cesta pokračovať do Londýna.

Princovi William mal vtedy 15 rokov, princ Harry 12 rokov. Pár hodín pred nehodou im Diana volala, obaja sa ale hrali a nechceli sa moc rozprávať. Teraz William priznal, ako veľmi si tento okamih vyčíta.

"Harry a ja sme sa vtedy ponáhľali a chceli sme jej povedať ahoj, uvidíme sa potom. Keby som ale vedel, čo sa stane, nebol by som ľahostajný. Ten telefonát mi zostal v hlave. Keby som vedel, že je to naposledy, čo hovorím s matkou, toľko by som jej toho povedal, "priznal pre Daily Mail.

Lady Diana umierala so zmiešanými pocitmi. Svojich synov milovala a nedala na nich nikdy dopustiť, zároveň ale nikdy neodpustila princovi Charlesovi, ktorého vďaka Camille nenávidela.

Princezná Diana bola obeťou teroru: "Si štetka," kričala na ňu matka
Aj členovia kráľovskej rodiny sú len ľudia. So všetkými silnými aj slabými stránkami. Občas im prasknú nervy a nezriedka dokážu vypustiť aj množstvo pikantných slov. Dokázala to podľa najnovších správ aj macocha princeznej Diany. Potvrdil to totiž... Čítať ďalej
09 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič