Ďalšie obete koronavírusu. Nakazených je viac než 14.300 osôb
02 | 02 | 2020 I TASR

Koronavírus ovplyvnil aj program kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Mareka Hamšíka


Koronavírus s označením 2019-nCoV si v Číne vyžiadal už 304 mŕtvych po tom, ako miestne úrady v provincii Chu-pej informovali o 45 nových potvrdených obetiach. V nedeľu o tom napísala agentúra AFP.
Podľa miestnych úradov došlo v provincii Chu-pej, ktorá je považovaná za epicentrum šírenia nákazy, taktiež k prudkému nárastu v počte infikovaných osôb.
Na celonárodnej úrovni bolo podľa vyhlásenia čínskej Národnej zdravotníckej komisie zaznamenaných 2590 nových potvrdených prípadov nákazy. Celkovo tak počet nakazených v Číne presiahol počet 14.300.
Obete sú aj v Nemecku

V Nemecku potvrdili v sobotu v poradí už ôsmy prípad nákazy novým koronavírusom 2019-nCoV. Podľa nemeckého ministerstva zdravotníctva ide o 33-ročného muža z Bavorska. Informovala o tom agentúra DPA.
Podobne ako šesť ďalších nakazených je aj tento muž zamestnancom bavorskej firmy Webasto, ktorá je dodávateľom autodielov. Ďalším prípadom je dieťa jedného z infikovaných zamestnancov.
Na Filipínach zomrel muž

Nový koronavírus označený 2019-nCoV si na Filipínach vyžiadal prvú obeť na živote. Zároveň ide o prvý prípad úmrtia v súvislosti s týmto infekčným ochorením mimo územia Číny. S odvolaním sa na nedeľňajšie vyhlásenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) o tom informovala agentúra AFP.
"Ide o prvé úmrtie mimo Číny," uviedol predstaviteľ WHO pre Filipíny Rabindra Abeyasinghe s tým, že "nejde o miestny prípad, ale o pacienta ktorý pricestoval z epicentra nákazy".
Problém pre Hamšíka

Koronavírus ovplyvnil podľa Denníka N aj program kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Mareka Hamšíka, ktorý hráva za čínsky Ta-lien. Čínsky futbalový zväz sa rozhodol odložiť štart novej sezóny miestnej ligy, ktorá sa mala pôvodne začať 22. februára. Nový harmonogram čínskej súťaže zatiaľ nie je známy.

 

Johnson plánuje od budúceho roka zavedenie kontrol na všetok tovar z EÚ
Hovorkyňa úradu britského premiéra v reakcii na správu Daily Telegraphu zdôraznila, že Spojené kráľovstvo odchádza z colnej únie a jednotného trhu EÚ a že sa všetky zúčastnené strany musia na túto novú situáciu pripraviť. Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | TASR