Zuckerberg: Facebook sa chystá naštvať veľa ľudí
01 | 02 | 2020 I Natália Sollárová

Mark Zuckerberg, zakladateľ sociálnej siete, na piatkovom technickom summite na Floride povedal, že Facebook bude obhajovať princípy ako sloboda prejavu a šifrovanie, aj keď to znamená čeliť odporu.


„Toto je nový postoj a myslím, že mnohých ľudí to naštve. Ale úprimne, starý prístup takisto štval veľa ľudí, takže poďme skúsiť niečo iné,“ uviedol Zuckerberg na Silicon Slopes Tech Summit v Utahu, jednom z najväčších a najprominentnejších technických podujatí na svete.

Šéf Facebooku sa zdôveril, že cieľom spoločnosti dlho zostávalo nerobiť nič, čo by sa mohlo vnímať ako „príliš urážlivé“. Teraz však tento prístup ide zmeniť, s ohľadom na to, čo považuje za nadmernú cenzúru.

„Stále viac sme vyzývaní, aby sme cenzurovali mnoho rôznych obsahov, v čom sa naozaj necítim dobre,“ povedal ďalej Zuckerberg, pričom uznal zodpovednosť Facebooku za „čistenie“ svojich platforiem od príspevkov týkajúcich sa terorizmu, zneužívania detí a podnecovania k násiliu.

„Chystáme sa odstrániť obsah, ktorý je skutočne škodlivý, ale v istom bode je potrebné nastaviť hranicu“, dodal.

Bývalý absolvent Harvardu zároveň uviedol, že Facebook bude aj naďalej bojovať za šifrovanie, čo je ďalší postoj, ktorý sa stal predmetom polemiky.

Spoločnosť bola v posledných mesiacoch „pod paľbou“ za to, že umožnila politikom klamať v inzerátoch, v čase, keď sa Twitter rozhodol politickú reklamu úplne zakázať.

Vyjadrenia 35-ročného technického miliardára prišli niekoľko dní potom, ako uviedol, že jeho cieľom pre ďalšiu dekádu „nie je páčiť sa, ale byť pochopený“.

ŠKANDÁL: Antivírusové programy môžu všetkých sledovať
Všetky vyhľadávania, nákupy aj prehrávané videá. Ktokoľvek si mohol kúpiť údaje o zákazníkoch používajúcich antivírusový program. Čítať ďalej
01 | 02 | 2020 | redakcia