VIDEO: Lietadlo v Iráne skĺzlo z pristávacej dráhy uprostred silného sneženia
01 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Airbus A319, ktorý prevádzkuje iránsky vlajkový letecký dopravca, nedokázal bezpečne pristáť na letisku v meste Kermanshah a skončil uprostred zasneženého poľa. Úrady z incidentu obvinili chybnýpodvozok. Informuje portál RT.


Iránske lietadlo spoločnosti Iran Air opustilo teheránske letisko Mehrabade v sobotu, podľa agentúry Mehr prepravovalo 102 cestujúcich a osem členov posádky, informoval úradník leteckej spoločnosti. Lietadlo skĺzlo z dráhy až pri pristávaní v Kermanshe.



Pri incidente neboli hlásené žiadne straty na životoch. Miestne médiá vydali zábery, na ktorých môžete vidieť, že lietadlo neutrpelo vážne poškodenie, pretože cestujúci mohli vyjsť pomocou schodiska.



Medzitým guvernér mesta Kermanshah uviedol pre agentúru IRNA, že Airbus A319 pristál "bez problémov",  ale jedno z jeho kolies sa "pošmyklo" počas pristávania. Povedal tiež, že incident bol spôsobený silným snežením a chybou s podvozkom.

Začiatkom týždňa sa stal podobný incident, avšak lietadlo skĺzlo z pristávacej dráhy o niečo ďalej, a skončilo v obývanej oblasti.

VIDEO: Osobné lietadlo skĺzlo z pristávacej dráhy a skončilo v obývanej oblasti
Iránske osobné lietadlo skĺzlo z pristávacej dráhy a skončilo v obývanej oblasti. Informuje o tom portál CNN. Čítať ďalej
27 | 01 | 2020 | Marek Molnár