Za smrť žiačky na lyžovačke odsúdili učiteľku. Dostala podmienku
30 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Učiteľka, ktorú stíhali pre smrť 13-ročnej Mišky z Košíc na lyžovačke, dostala svoj trest.


Okresný súd v Spišskej Novej Vsi ju odsúdil na väzenie v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na tri roky a tiež trojročný zákaz vykonávať pedagogický dozor nad maloletými osobami. Informoval o tom portál spis.korzar.sme.sk.


Učiteľka Základnej školy na Drábovej ulici v Košiciach Petra S. čelila obvineniu z prečinov usmrtenia a ublíženia na zdraví. Na súd prišla v sprievode svojho obhajcu Alexandra Farkašovského. Po zaznení záverečných rečí sudca Radoslav Rusnák vyniesol rozsudok, ktorý sa ešte v ten deň stal právoplatným. Možnosti odvolať sa sa ešte na pojednávaní vzdali prokurátor aj obhajoba.


13-ročná Mišky z Košíc prišla o život na lyžiarskom svahu na Plejsoch pri Krompachoch. K tragédii došlo začiatkom marca 2016 okolo 18. hodiny večer. Deťom bolo dovolené po večeri šmýkať sa na svahu pred chatou na klzákoch.


Odsúdená učiteľka mala na deti dozerať. Zo skupinky žiakov sa oddelili Veronika a Miška. Na klzákoch sa pustili dolu zjazdovkou, no jazdu na zľadovatenom povrchu nedokázali kontrolovať. Dievčatá sa šmýkali dolu svahom a narazili do stromov a skál. Miškine zranenia boli nezlučiteľné so životom. Veronika utrpela vážne zranenia.


Príbehy o solidarite z epicentra koronavírusu
Milióny ľudí vo Wu-chane, centre vypuknutia epidémie koronavírusu, zostávajú s rastom počtu nakazených naďalej „uväznení" vo svojich domovoch. Aj napriek izolácii sú však niektorí z nich odhodlaní navzájom si pozdvihnúť ducha. Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Natália Sollárová