„Hlavný“ teroristický útok naplánovaný na Deň republiky v Indii bol zmarený po tom, čo v Kašmíre zahynuli 3 militanti
26 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Indické úrady zmarili „hlavný“ teroristický útok na oslavy Dňa republiky, keď počas nájazdu v Kašmíre zabili troch džihádistických militantov, uviedli šéfovia polície. Informuje o tom spravodajská agentúra RT.


Bojovníci patriaci k džihádistickej skupine Jaish-e-Mohammed (JeM) boli v sobotu zabití pri stretnutí s bezpečnostnými silami v okrese Pulwama v indickej spornej oblasti Kašmír. Stretnutie s džihádistickými militantmi nastalo pred národnými oslavami, uviedli úradníci.

Kašmírsky generálny inšpektor polície Vijay Kumar novinárom povedal, že jedným zo zabitých teroristov bol Qari Yasir, šéf skupiny v regióne.

"Bol expertom na improvizované výbušniny a podieľal sa na nábore a premiestňovaní militantov prichádzajúcich z Pakistanu," uviedol Kumar a dodal, že Yasir bol tiež „zapojený“ do samovražedných bombových útokov, ktoré zabili 40 vojenských policajtov v okrese Pulwama.

Generálporučík Kanwal Jeet Singh Dhillon vyhlásil, že pri úmrtiach teroristov „bol 26. januára odvrátený hlavný teroristický útok incident“.

Americký dôstojník, ktorý zostrelil iránske lietadlo, dostal medailu, zatiaľ čo muž, ktorý je vinný za zostrelenie ukrajinského lietadla, je vo väzení, vyhlásil Zaríf
Irán uväznil vojenského dôstojníka, ktorý vystrelil raketu na ukrajinské lietadlo, uviedol iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf, pričom porovnával akcie Teheránu s činmi USA, keď pred 32 rokmi zostrelili iránske... Čítať ďalej
25 | 01 | 2020 | Marek Molnár