Tak za to, že reprezentujeme a hájime Slovensko nás označia za fašistov?! Rozhorčene hovorí R. Pukalovič
25 | 01 | 2020 I Peter Bachan

Bývalý hokejový reprezentant SR Róbert Pukalovič sa objavil na kandidátke ĽSNS. Mnohých touto informáciou prekvapil Marián Kotleba na svojej tlačovej konferencii. Nie, nejde o žiadneho menovca.


Mnohým táto správa vyrazila dych, najmä v športovej oblasti. Kto je vlastne Róbert Pukalovič a prečo sa pustil na politické chodníčky?


Róbert Pukalovič je úspešný hokejista s diplomom z práva. Jeden z najznámejších slovenských hokejových obrancov sa tomuto, na Slovensku obľúbenému športu, venoval až do svojich 43 rokov. Svoje skúsenosti odovzdával ako tréner a teraz sa chce zapojiť aj do politického života a diania, keďže výchova mládeže je podľa neho zo strany štátu zanedbávaná.


"Chýbajú systémové koncepčné riešenia ako mladých ľudí viesť k športovej aktivite, ktorá je zároveň aj prevenciou v oblasti zdravia." hovorí Pukalovič. Tak, ako úspešne bránil a šíril dobré meno našej krajiny na ľade, chce svoj obranný inštinkt použiť pri obrane našich národných záujmov aj v parlamente.


Roky som sa venoval športu, mládeži a viem, že mnohí rodičia to majú ťažké, pretože športové aktivity nie sú práve najlacnejšou položkou v rodinnom rozpočte. Aj preto je potrebné podporovať rodiny s deťmi a štát im musí vytvárať podmienky na to, aby sa vedeli rozvíjať. Samozrejme tie najväčšie talenty musia mať príležitosť, aby Slovensko mal kto vôbec v budúcnosti reprezentovať v zahraničí,“ vysvetľuje Róbert Pukalovič.


V mladosti obliekal dres Slovana Bratislava a jednu sezónu si zahral aj za Duklu Trenčín. Od roku 1990 pôsobil vo viacerých kluboch vo Fínsku. Potom sa opäť objavil v našej lige a svoju hráčsku kariéru ukončil v Nitre. Ako držiteľ najvyššej trénerskej licencie pôsobil istý čas aj v zahraničí.


„Kandidovať ma presvedčil môj dlhoročný priateľ Andrej Gmitter, s ktorým som začínal kariéru trénera práve v Bardejove. Dôverujem mu, ako aj predsedníčke Národnej koalície Slavěne Vorobelovej, ktorá ma navrhla spolu s ďalšími skúsenými ľuďmi ako je napríklad Peter Oremus (pozn. red. poslanec VÚC a mesta Nitra) či Ján Stanko (pozn. red. starosta obce na východnom Slovensku). Samozrejme plne podporujem programové priority, ku ktorým sme sa zaviazali v rámci spoločného memoranda a ktoré budeme v prípade úspechu presadzovať,“ doplnil Pukalovič.


Pukalovič sa zároveň môže pochváliť absolvovaním právnickej fakulty a dlhoročnou úspešnou kariérou. Strana Národná koalícia tvorí súčasť národného bloku strán s KDŽP – Aliancia za Slovensko, Doma dobre a Priama demokracia, ktoré sa spojili so stranou Mariána Kotlebu a ich kandidáti sú na spoločnej kandidátke ĽSNS vo voľbách do NR SR 2020.


Pri otázke, čo hovorí na to, že mnohí ich označujú za fašistov sa len pousmial a dodal: "Ako hokejový reprezentant Slovenska chcem hájiť a presadzovať záujmy nás Slovákov, pretože to je jediné, čo máme a o čo musíme bojovať v tomto šialenom liberálnom svete. Ide o našu národnú identitu. Veď predsa každý Slovák by mal byť hrdý na naše Slovensko! Nielen pre hokejistu, ale všeobecne pre športovca je najväčšia česť, keď môže reprezentovať svoju krajinu. Víťazstvo v národných farbách je to najkrajšie víťazstvo, aké môže športovec zažiť."


Róbert Pukalovič sa po ukončení aktívnej kariéry venuje trénerskej činnosti a zároveň pôsobí aj ako spolukomentátor hokejových prenosov. Aktuálne sa objavil na kandidátke ĽSNS do parlamentných volieb 2020. Jeho syn Róbert (* 1985) je tiež hokejový obranca.


S hokejom začal v sezóne 1979/80 v tíme Slovana Bratislava. V ňom pôsobil osem sezón s výnimkou sezóny 1986/87, keď hral za Duklu Trenčín. Od roku 1990 pôsobil vo Fínsku. Štyri sezóny bol hráčom Junkkarit HT Kalajoki a striedavo nastupoval aj za KalPu Kuopio. Od sezóny 1995/96 hral opäť na Slovensku, dva roky v Trenčíne, ďalšie dva v Slovane, štyri v HKm Zvolen. S každým z týchto mužstiev získal v slovenskej extralige jeden majstrovský titul. Posledný zápas kariéry odohral za Nitru v roku 2004.


V ankete Zlatý puk ho trikrát vybrali do All Star, v roku 1998 sa stal najlepším obrancom.


Tituly[upraviť | upraviť kód]




(PO)TÁPAJÚCE SA DUO TRUBAN – BEBLAVÝ
Autor je aktívny politik Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Peter Oremus