34 amerických vojakov utrpelo poranenie mozgu pri iránskom odvetnom útoku za zabitie Solejmáního, informuje Pentagón
25 | 01 | 2020 I Marek Molnár

34 amerických vojakov bolo diagnostikovaných s traumatickým poranením mozgu po iránskych útokoch na dve americké základne začiatkom tohto mesiaca, vyhlásil Pentagón. Informuje o tom spravodajský portál The Guardian.


Osem amerických vojakov, ktorí boli predtým letecky prepravení do Nemecka, bolo presunutých do USA na ďalšie ošetrenie. Pentagón to potvrdil na tlačovej konferencii v piatok. Deväť ďalších zostáva v Nemecku, kde sa vyhodnocujú poranenia a liečia. Ďalší sa vrátili späť do Iraku po určení ich diagnózy.

Trumpova správa najprv oznámila, že útoky iránskych rakiet na dve základne v Iraku neviedli k žiadnym americkým obetiam. Neskôr sa ukázalo, že „niekoľko“ bolo liečených na symptómy otrasov mozgu, avšak ich počet sa vyšplhal na 11. Teraz Pentagón informoval o tom, že konečný počet má byť 34.

Prezident Donald Trump uviedol, že „počul o zranených vojakoch“, ale trvá na tom, že „to nie je príliš vážne ... v porovnaní s inými zraneniami, ktoré videl“.

Pri zemetrasení v Turecku zomrelo najmenej 21 ľudí, pričom viac ako 1000 je zranených (VIDEO+FOTO)
Zemetrasenie s magnitúdou 6,8 vo východnom Turecku si vyžiadalo najmenej 21 životov a spôsobilo zrútenie viacerých budov, pričom mnoho ľudí je uväznených v troskách. Informuje o tom spravodajský portál BBC. Čítať ďalej
25 | 01 | 2020 | Marek Molnár