Poslanci budú reprezentovať parlament aj vďaka unikátnym odznakom
25 | 01 | 2020 I SITA

Unikátne odznaky s poradovými číslami odovzdal poslancom predseda Národnej rady SR Andrej Danko na záver posledného rokovacieho dňa VII. volebného obdobia. Sada odznakov sa tak stala nielen darom na rozlúčku pre zákonodarcov, ale bude najmä pripomienkou ich aktívnej služby občanom Slovenskej republiky.


Parlamentné odznaky sú podľa slov šéfa parlamentu Andreja Danka bežnou súčasťou propagácie národných parlamentov. „V každom štáte, ktorý som navštívil, poslanci bežne nosia odznaky a tým hrdo reprezentujú svoju inštitúciu. Takto sú ľahko identifikovateľní a zároveň jasne vyjadrujú úctu a príslušnosť k svojej národnej rade,“ poznamenal Andrej Danko.

Ten bol zároveň aj iniciátorom vzniku odznakov. Vyrobené boli na Slovensku, v Mincovni Kremnica. Ich návrh pochádza z dielne Kancelárie NR SR. Pripravené sú aj pre budúcich členov poslaneckého zboru, ktorí vzídu z februárových parlamentných volieb. „Všade vo svete je to otázka cti a dúfam, že aj naši budúci zákonodarcovia ich budú nosiť s hrdosťou,“ dodal.

Táto informácia je komerčným oznámením a je odvysielaná v znení dodanom klientom bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá.
www.prservis.sk; email: [email protected]