PRAHA: Kvôli smrti človeka pod kolesami metra na pražskom Andělu obvinila polícia dvoch ľudí
24 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Pražská polícia v súvislosti so štvrtkovým pádom človeka pod metro zadržala a obvinila dvoch ľudí. Uviedol to hovorca Jan Rybanský s tým, že vzhľadom na vek vyšetrovaných nebude polícia poskytovať ďalšie informácie píše iDnes.


Ku zhruba štyridsaťročnému mužovi vyrážali hasiči aj záchranári na do metra vo štvrtok večer. Podľa niektorých médií svedkovia na mieste uvádzali, že ho z nástupišťa pod kolesá súpravy niekto zhodil.

Polícia to ale nepotvrdila. Aj teraz je na detaily k prípadu skúpa, nechce ovplyvniť priebeh vyšetrovania. Neoznámila tak ani podrobnosti k veku obvinených.

Na mieste nešťastia, ktoré sa stalo po 20. hodine zasahovali policajti, záchranári a hasiči pražského dopravného podniku, ktorí vyslobodzovali zrazenú osobu.

"Bohužiaľ aj napriek rýchlemu zásahu našej posádky utrpel muž vo veku približne štyridsať rokov zranenia nezlučiteľné so životom, na mieste zomrel," opísala hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová.

ČR: V ateliéroch na pražskom Barrandove horí, hasiči zachránili päť ľudí
Hasiči likvidujú v stredu požiar vo filmových ateliéroch v pražskej štvrti Barrandov. Podľa prvých správ plamene zachvátili okolo 15.00 h sklad kulís v podzemí. Hasiči evakuovali niekoľko ľudí, ktorí pred dymom ušli na strechu budovy. Informácie... Čítať ďalej
22 | 01 | 2020 | Dominik Simon / TASR