Väčšina Američanov chce, aby bol Trump odvolaný z funkcie senátom
21 | 01 | 2020 I Mário Martinka
Podľa nového prieskumu, ktorý uskutočnila CNN, väčšina Američanov požaduje, aby senát odsúdil a odvolal prezidenta Donalda Trumpa z funkcie.

Stránka www.politico.com priniesla informáciu v ktorej hovorí, že päťdesiatjeden percent opýtaných chce, aby Donalda Trumpa senát odsúdil. Takýto čin by viedol k jeho okamžitému vylúčeniu z funkcie. 45 percent respondentov uviedlo, že je proti odvolaniu prezidenta z funkcie. Prieskum sa uskutočnil od 16. do 19. januára a bol zverejnený v pondelok v predvečer súdneho konania. Za schválenie obžaloby a odvolanie je približne 36 až 47 percent opýtaných, no najvyššie hodnoty dosiahli 50 percent od októbra do novembra 2019 v čase keď v parlamente prebiehalo konanie o obžalobe.

Posledné prieskumy tiež naznačujú, že Američania sa zajímajú výraznou mierou o dianie okolo Donalda Trunpa, pričom 74 percent respondentov uviedlo, že vývoj veľmi úzko alebo trochu pozorne sledujú. Väčšina respondentov v prieskume CNN uviedla, že chce, aby senát vypočul viac svedkov, pričom 69% žiada, aby senát vypočul nové svedectvá, a iba 29% odmietlo túto myšlienku.

Demokrati kritizujú Bieley Dom z toho, že bráni členom administratívy vypovedať či už v prospech alebo neprospech súčastného prezidenta. Kým Demokrati v senáte dúfali, že problém odstránia tak, že v konaní predvolajú svedkov, republikáni v senáte vo veľkej miere odmietli túto myšlienku a vyhlásili, že vypočúvanie svedkov je prácou parlamentu.

Trump rozširuje svoj tím o elitných právnikov. „Žartujete?" - reaguje Monika Lewinská
Prezident Donald Trump pridáva ostrieľaných právnikov do tímu na svoju obhajobu v ďalšej fáze procesu ústavnej žaloby, tzv. impeachmentu, ktorý oficiálne začal vo štvrtok. V piatok o tom informoval web CNN aj Financial Times. Čítať ďalej
18 | 01 | 2020 | Natália Sollárová