Mojo Vision ukazuje inteligentné kontaktné šošovky s integrovaným displejom
Znie to ako nápad zo sci-fi filmu: inteligentné kontaktné šošovky, ktoré obohacujú to, čo vidíte, ďalšími informáciami. A táto vízia je bližšia, ako by ste očakávali - aspoň ak veríte prísľubom startupov zo Silicon Valley v Kalifornii.

Na okraji veľtrhu elektroniky CES predstavil Mojo Vision prvý prototyp svojich inteligentných kontaktných šošoviek s názvom „Mojo Lens“. Tieto majú nositeľom dodávať „superschopnosti“. Konkrétne to znamená, že sú zvýraznené všetky druhy informácií o tom, čo bolo vidieť - od aktuálnych údajov o zdraví počas športu po podrobnosti, ktoré vám pomôžu nájsť cestu v tme.

Portál www.inceptivemind.com ďalej píše, že základom tejto technológie je malý displej, ktorý je pripevnený k stredu kontaktných šošoviek. „Kompletný“ objektív AR bude obsahovať mini-dosku Micro-LED s vysokým rozlíšením, vysokorýchlostný prenos údajov,  integrovanú batériu a sledovanie pohybov sietnice.

Obrazovka MicroLED ponúka hustotu pixelov okolo 14 000 PPI. Toto rozlíšenie je tiež potrebné, aby sa poskytol použiteľný obraz na krátke vzdialenosti. Zobrazenie informácií je v súčasnosti obmedzené na jednoduché riadky v jednej farbe - v tomto prípade zelené. To, čo Mojo Vision ukázal bol predovšetkým prototyp obrazovky.

 

Mojo Lens vás umožňuje byť v každej situácii vaším najlepším ja. Zdroj: Mojo Vision


Vzhľadom na extrémnu sofistikovanosť a miniaturizáciu tejto technológie by bolo možné veriť, že projekt je trochu šialenstvo. Na to aby uviedli túto technológiu na trh má firma Mojo Vision 84 zamestnancov ktorí prichádzajú z veľkých amerických technologických firiem ako Amazon, Apple, Google, Microsoft, Motorola, atď. Treba dodať, že niekoľko prototypov je vďaka ich snahe už vo fáze testovania.

Objektív Mojo by nakoniec mohol slúžiť aj ako očná pomôcka pre ľudí s glaukómom. Predtým, ako sa tam dostaneme, "Motion Lens" bude bezpochyby musieť získať nové prostriedky na svoje vlastné financovanie. Tento startup doteraz získal 108 miliónov dolárov.

Prvý vesmírny hotel na svete otvorí svoje brány v roku 2025
10 | 11 | 2019 | Mário Martinka