Vystrelením iránskych rakiet na americké jednotky to nekončí, sľubuje veliteľ revolučnej gardy
09 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Iránsky vojenský veliteľ sľúbil podniknúť ďalšie kroky proti Spojeným štátom, vyhlásenie prišlo len deň potom, čo Teherán vystrelil rakety na dve základne v Iraku, v ktorých sa nachádzali americké jednotky.


Veliteľ iránskych revolučných gárd (IRGC) Abdollah Araghi bez bližších podrobností vyhlásil, že Irán by sa mal „čoskoro pomstiť“. Informuje o tom portál Daily Mail.

Zástupca veliteľa IRGC, Ali Fadavi, označil iránske raketové útoky na americké jednotky za ukážku vojenskej sily Islamskej republiky a tvrdí, že Američania „nemohli urobiť nič“.

Prezident Hassan Ruhání predtým prehlásil, že konečným cieľom Iránu, ako odveta proti atentátu na veliteľa síl Kuds Gásema Solejmániho, je úplné odstránenie amerických jednotiek z tohto regiónu.

Iránsky najvyšší vodca označil raketový útok za „facku do tváre“ USA, ale uviedol, že útok nebol „dostatočný“ na odstránenie „korupčnej prítomnosti Ameriky v regióne“.

Izrael predstavil najmodernejší laserový obranný systém na zostrelovanie rakiet
Izrael oznámil blížiaci sa dodatok k svojim systémom protivzdušnej obrany - laserová zbraň, ktorá podľa ministra obrany krajiny dokáže zostreliť rakety, riadené strely a iné projektily vystrelené na Izrael. Čítať ďalej
09 | 01 | 2020 | Marek Molnár